NA24.no

Klart fall for norsk industri

Sist oppdatert:
Olje- og gassrelatert industri faller tildels kraftig i tredje kvartal.

Til tross for vekst i norsk industriproduksjon i september, falt produksjonen med 2,2 prosent i tredje kvartal, det tredje kvartalet på rad med nedgang.

Det viser nye tall fra SSB fredag. Det er lavere produksjon innenfor olje- og gassrelatert industri som driver nedgangen.

I september var det en oppgang på 0,9 prosent i industriproduksjonen, noe som ikke var nok til å unngå et klart fall for tremånedersperioden.

- Nedgangen kan knyttes til en vedvarende lav produksjon blant leverandører til olje- og gassektoren, og særlig innenfor næringen bygging av skip og oljeplattformer, melder statistikkbyrået.

På grunn av svært lav aktivitet blant plattformprodusentene falt produksjonen med 7,7 prosent innen bygging av skip og oljeplattformer.

- Produksjonsaktiviteten i næringen er nå på sitt laveste siden 4. kvartal 2011, skiver SSB.

I samme periode var det også tydelig nedgang for andre petroleumsrelaterte næringer, som maskinindustrien, dataindustri og elektrisk utstyrsindustri og metallvareindustrien.

- Redusert investeringsaktivitet i olje- og gassektoren forklarer mye av nedgangen i disse næringene, noe som blant annet har gitt en tydelig nedgang i bruken av innleid arbeidskraft. På den andre siden var det en produksjonsøkning i metallindustrien og i papir og- papirvareindustrien i det samme tidsrommet, fortsetter SSB.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere