NA24.no

Klart for børsfest på Wall Street

Børsene i New York ligger an til å knalle til fra start.

Det amerikanske aksjemarkedet ligger an til å få en sterk start. I går holdt Wall Street stengt for å ære den avdøde tidligere presidenten Gerald Ford.

NA24 - din næringslivsavis

Det ble innført en nasjonal sørgedag etter mandagens begravelse av USAs 38. president. Også obligasjonsmarkedene og råvaremarkedene ble holdt stengt, det samme gjaldt markedene i Chicago samt New York Mercantile Exchange.

Ikke siden terrorangrepene 11. september 2001 har de amerikanske børsene holdt stengt fire dager på rad. Dette er svært uvanlig og det ble gitt spesiell tillatelse fra de amerikanske myndighetene.

Indeksfuturne peker rett opp i forkant av børsåpningen i USA. Dow Jones Indicative er uforandret, mens de mer toneangivende futurne er klarere. S&P 500-futuren stiger 0,53 prosent, mens Nasdaq-futuren er opp 0,92 prosent.

Wal-Mart kan fort komme i fokus. I løpet av helgen har selskapet meldt om at desembersalget er ventet å øke med 1,6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Dette er godt over Wal-Marts tidligere estimater på en økning på én prosent.

Aksjemarkedet venter også i spenning i forkant av offentliggjøringen av referatet fra det siste rentemøtet til den amerikanske sentralbanken. I tillegg vil den viktige innkjøpsindeksen ISM-indeksen for desember bli sluppet like etter at Wall Street har åpnet. Anleggsindustriens forbruk i november blir kjent omtrent ved samme tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere