NA24.no

Klart for firmaturer igjen

Foto: Brian Prahl / Splash News (Brian Prahl / Splash News)
Sist oppdatert:
Bedre resultater og etikkendringer gir økninger i firmareiser, mener ekspert.

Etter noen år med usikkerhet og tilbakeholdenhet ser reisebyrået Explore Travel nå en oppgang i markedet for firmareiser.

- Utviklingen har vært meget positiv i 2010, etter en tid hvor usikkerhet, dårligere resultater og moral nok innvirket på bedriftenes handlekraft for den type aktiviteter. Budsjettet for innsolgte turer i 2011 ser meget bra ut, og gjensalgsprosenten viser at kundene våre er fornøyde, skriver styreleder Vidar H. Olsen hos Explore Travel i en melding. Firmaet arrangerer opplevelsesturer for store og små bedrifter, og opplever at det er en stadig økende interesse for reisene de arrangerer.

Faglig og sosialt
Av en totalomsetning i 2009 på 10 millioner arrangerte Explore Travel 13 firma- eller studieturer, med en omsetning på 2,35 millioner. I 2010 steg dette til 22 turer, med en omsetning på 4,26 millioner. Allerede per 1. januar 2011 var antallet innsolgte turer 16 stykker, med en omsetning på 5 millioner.

Roma, Praha, Lofoten – reisemålene er mange, og svært forskjellig. Felles for alle er at de byr på store opplevelser for deltagerne. De fleste firmaarrangement har 3-4 dagers varighet, og går som oftest i Europa eller i Norge. I tillegg arrangerer Explore Travel firmaturer av lengre avstand og varighet, for eksempel til Cape Town, Dubai, New York og Florida.

- Dersom man vil drive relasjonsbygging med ansatte, kunder eller andre forbindelser, finnes det ikke noe bedre enn å ta de med på en opplevelsesreise, mener Olsen.

For firmaer som har forhandlernett eller avdelingskontorer spredt over et større geografisk område er kanskje behovet å få samlet deltakerne til fagseminar et årlig mål. Firmaene får da et tilrettelagt opplegg med tilslutningsfly, hotell, konferanse, måltider og alt som hører med. Kombinasjon av fag og sosialt samvær tilrettelegges etter hvert enkelt firmas behov.

MittOppdrag.no: Bestill anbud på firmatur her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere