Klart for ny maratonrettssak

NY RUNDE: Rettssaken omfatter 150.000 dokumentsider, og det legges opp til at den vil pågå i minst 95 dager

NY RUNDE: Rettssaken omfatter 150.000 dokumentsider, og det legges opp til at den vil pågå i minst 95 dager Foto: Holm, Morten (Scanpix)

Gulating lagmannsrett starter mandag ankebehandlingen av Berge Gerdt Larsen-saken.

Etter fem måneder i rettssalen, fant Bergen tingrett i oktober 2013 finansmannen og oljeinvestoren skyldig i grov økonomisk utroskap mot eget selskap og skattesvik, og dømte ham til fem års fengsel.

Larsen anket dommen og til uken starter en ny maratonrunde i lagmannsretten i Bergen. Det er allerede klart at den omfatter 150.000 dokumentsider, og det legges opp til at den vil pågå i minst 95 dager, melder Vest24.

Politiet har etterforsket den tidligere styreleder og hovedaksjonær i oljeselskapet DNO i over ti år.

Fire advokater skal forsvare Larsen i retten, alle fra advokatfirmaet Elden.

– Så langt bærer saken preg av å ha blitt sett på med skattebriller. Vår intensjon er å vise rasjonelle forretningsmessige grunner til transaksjonene, sier advokat Erik Ulvesæter.

Forsvarerne har til hensikt å bevise at påtalemyndighetens teori om bruk av stråmenn i utlandet ikke holder vann.

– Påtalemyndighetens påstander om at de utenlandske aksjonærene skal ha vært stråmenn for Larsen fremstår som nokså absurde når vi vet at disse påståtte stråmennene faktisk har mottatt flere hundre millioner kroner i utbytter fra selskapene de siste ti årene, legger han til. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.