Klart for oljerally

Det er klart for oljerally på Oslo Børs etter at oljeprisen har steget kraftig i løpet av påsken.

Oljeprisen har steget til over 70 dollar fatet mens Oslo Børs siden onsdag formiddag har vært stengt ned for påske. Onsdag i forrige uke falt børsen tilbake etter at investorer tok penger fra bordet i frykt for hvordan oljeprisen skulle utvikle seg.

Nå har imidlertid oljeprisen gått nettopp den veien som er mest gunstig for Oslo Børs. Iran meldte seg inn i den kjernefysiske klubben og dermed steg oljeprisen til nye rekorder.

Dette vil smitte over på oljetunge Oslo Børs. Skal man tolke oppgangen til de norske aksjene i USA vil det bli en sterk oppgang i det norske aksjemarkedet tirsdag.

Opp for Hydro og Statoil?
Statoil og Norsk Hydro vil kunne stige bra, mens DNO og de mindre oljeselskapene vil kunne følge etter oppgangen. Det spekuleres også heftig om hva som vil bli utfallet av Shtokman-feltet i Barentshavet. Statoil og Hydro er på listen av de fem selskapene som utbygger, den russiske energigiganten Gazprom, har satt på sin liste.

Eksperter og markedet forventer at både Statoil og Norsk Hydro vil være på listen over oljeselskap som får delta på utbyggingen. Det er ikke kjent når den endelige utnevnelsene blir klare, men det forventes i slutten av denne måneden.

Dette kan gi investorer ekstra lyst på aksjer i de tunge norske selskapene.

Visma er før åpning på Oslo Børs suspendert fra handel i påvente av melding fra selskapet. Tidligere denne måneden lå det britiske selskapet Sage inn bud på 125 kroner per aksje i selskapet, noe som fikk en heller lunken mottagelse i markedet. Det spekuleres dermed i at det vil komme et høyere bud på selskapet i løpet av dagen.

Resultatsesongen er i gang og Tandberg TV skal levere tall for første kvartal klokken 18.00 i Oslo. Aksjen har falt 2,2 prosent den siste uken, noe som indikerer at markedet frykter at selskapet vil levere noe under det som er forventet i markedet.

Gullaksjene kan få videre opptur tirsdag. Gullprisen er på det høyeste nivået siden 1980 noe som kan sende Crew og IGE videre opp.

Oljen trekker opp Asia
Råvareaksjer og oljerelaterte selskap stiger i det asiatiske aksjemarkedet tirsdag etter at oljeprisen økte til den høyeste sluttkursen noen sinne.

Morgan Stanleys Asia-indeks stiger 0,6 prosent i morgentimene tirsdag og de energirelaterte aksjene steg 2,4 prosent, og sektoren er den sterkeste i Asiatisk handel.

Nikkei 225-indeksen i Tokyo stiger 0,9 prosent etter å ha falt 0,3 prosent tidligere på dagen. Topix-indeksen løfter seg 0,7 prosent.

I Hongkong stiger Hang Seng-indeksen til det høyeste nivået på mer enn 5 og et halvt år etter at den kinesiske sentralbanken har gitt noen institusjonelle investorer lov til å investere utenfor fastlandet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.