Klart for ski-fest i Oslo

Foto: (Illutrasjon av Ola A. Krogness)

Oslo skal arrangere VM i nordiske grener i 2011. - Dette var fortjent, jubler Vegard Ulvang.

26.05.06 00:35

Norge og Oslo har søkt om å få arrangere VM i nordiske grener i 2011. Den endelige avgjørelsen ble tatt under FIS-kongressen i Vilamoura i Portugal torsdag. Hovedkonkurrentene til Oslo var Val di Fiemme i Italia og Zakopane i Polen.

- Dette er viktig for norsk skisport, for Oslo og for Holmenkollen spesielt, sa en rørt ordøfer Per Ditlev-Simonsen til TV 2 Sporten da resultatet var klart.

- Fortjent
Også FIS' påtroppende langrennssjef Vegard Ulvang strålte i Portugal.

- Norsk skisport trenger VM på hjemmebane. Dette var fortjent, sa en strålende glad Ulvang.

Kristin Felde og Vegard Ulvang (Norges Skiforbund), Are Kjensli og Dag Kaas (Skiforeningen) og Anette Wiig-Bryn og Per Ditlev-Simonsen (Oslo kommune) presenterte den norske søknaden for FIS. Den presentasjonen kan ha gjort utslaget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Susanne Berg-Hansen

To nye bakker
I søknaden forplikter Oslo seg blant annet til å bygge to nye hoppbakker i Kollen før VM i 2011. Regningen blir på rundt 450 millioner kroner. 310 millioner skal gå til byggingen av «Nye Kollen», 75 millioner til normalbakke i Midtstuen og 65 millioner for modernisering av langrennsstadion.

- Vi håper på et godt samarbeid med regjeringen, slik at vi kan få gjort de nødvendige oppgraderingene av Holmenkoll-anlegget, sier byrådsleder Erling Lae.

- Det er en gledelig nyhet at vi får VM på ski til Oslo. Det har stor betydning for Oslo og Norge som skinasjon, sier Lae.

- Holmenkollen er en av de mest kjente idrettsarenaer i verden, den er også Norges mest besøkte turistmål og det skal bli flott å få satt den på kartet igjen med et så stort og viktig arrangement, sier byråd for næring og kultur Anette Wiig Bryn.

Slik blir Nye Holmenkollen

Staten og Oslo kommune er garantister for VM-søknaden - og at anleggene står ferdig. Men fordelingen av regningen er ikke bestemt.

TV 2 Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.