NA24.no

Klart for verdens største børsnotering

Fra Alibaba Groups tiårsjubileum i 2008.
Fra Alibaba Groups tiårsjubileum i 2008. (alibabagroup.com)
Mot rekordnotering for Alibaba.

Den kinesiske netthandelsgruppa Alibaba skrur opp forventet prissetting for aksjene sine før selskapet introduseres på børsen i USA. Dermed kan børsnoteringen bli den største noensinne.

Aksjene forventes å gå for mellom 66 og 68 dollar, opp fra mellom 60 og 66 dollar, når handelen kommer i gang denne uka.

Markedsverdien av Alibaba, som håndterer flere transaksjoner enn Amazon, eBay og PayPal til sammen og kontrollerer 80 prosent av Kinas netthandel, stiger med det til opp imot 168 milliarder dollar.

Om prisen ender i den øvre enden av delen av det som forventes, betyr det at emisjonen innbringer mellom 24 og 25 milliarder dollar.

Dermed kan introduksjonen på New York-børsen overgå verdens hittil største børsnotering, nemlig Agricultural Bank of China i 2010, som innbrakte 22 milliarder dollar.

Den økte prisen reflekterer sterk etterspørsel blant investorer som er ivrige etter å få en fot innenfor Kinas voksende internettsektor.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere