NA24.no

Klemmer til med ny topp

Sist oppdatert:
NA24-TV: Oslo Børs er i rekordhumør og viser muskler.

Rekordene kommer tett på Oslo Børs for tiden. Allerede har børsen satt en ny beste notering på 510,04 poeng tirsdag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Det er en oppgang på 0,82 prosent.

De siste dagene har børsen virkelig vært i storform etter å ha hanglet på grunn av rentefrykt.

- Børsene er veldig sterke om dagen, sier ansvarlig redaktør i NA24, Inge Berge, til TV 2 Nyhetskanalen.

Se hans kommentar rundt det økonomiske landskapet i videovinduet over.

Oljeprisen har klatret over 72 dollar fatet og dermed viser de oljeavhengige aksjene muskler.

Oljeprisen har steget til det høyeste nivået så langt i år. En varslet streik i Nigeria kommer likevel overraskende på oljemarkedet. Tidligere har militante grupper angrepet oljeinstallasjonene i det oljerike landet og det har fått risikopremien til å øke. Nå er det varslet fare for streik av to nigerianske fagforeninger og dermed kan dette gå ut over raffinerileveransene.

Kontraktsprisen på et fat nordsjøolje med levering i august koster tirsdag morgen 72,05 dollar ved råvarebørsen i London. En dollar koster samtidig 6,01 kroner.

Oppgangen i oljeprisen sender Statoil opp 1,71 prosent til 178 kroner, mens Norsk Hydro stiger 1,34 prosent til 226,50 kroner. Det er ny rekord for Hydro-aksjen. Selskapets markedsverdi har full fart mot 300 milliarder kroner og Hydro verdsettes til 291,4 millioner kroner.

Flere av de andre aksjene nyter også godt av oljeoppturen. Riggselskapet Fred. Olsen Energy stiger 1,13 prosent til 312 kroner. Seadrill stiger også til ny rekord på 132,50 kroner. Det er en oppgang på 1,53 prosent og verdsetter John Fredriksens boreselskap til 52 milliarder kroner.

Storebrand stiger 2,92 prosent til 95,30 kroner etter at Lehman Brother hamstrer aksjer. Meglerhuset står bak 67 prosent av nettohandlene tirsdag formiddag.

Namsos Trafikkselskap faller 7,50 prosent til 74 kroner. Det er kun omsatt 200 aksjer til en samlet verdi på 14.800 kroner.

Norstat faller 5 prosent til 8,55 kroner. Også det på relativt laber omsetning.

IT-selskapet Birdstep har gjennomført en emisjon på 117 millioner kroner. Emisjonen ble rettet mot både eksisterende og nye investorer og tegningskursen lå på 13 kroner per aksje. Samtidig skal de aksjonærene som ikke fikk delta i den første kapitalutvidelse få en reparasjonsemisjon på 13 kroner per aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere