Gå til sidens hovedinnhold

Kleppa viser ingen nåde

Kommunalministeren innrømmer at Terra-kommunene får det tøft.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

- Jeg er den første til å erkjenne at dette er en krevende situasjon for kommunene å håndtere. Det kan bety omstillingsutfordringer, sier kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Hun gir kommunene fire år på seg til å dekke Terra-tapene.

Les mer : Tvinges på sparebluss

Kommunalministeren har selv fulgt Terra-saken med argusøyne, og har vært beinhard mot kommunene og deres håndtering av skandalen.

Krever oppvask
Først befalte hun Terra-kommunene å selge unna skandaleinvesteringene så fort som overhodet mulig, etter at de fire fylkesmennene konkluderte med at kommunene hadde brutt loven.

I dag kom en forlengelse at dette kravet på bordet, før kommunene i det hele tatt har rukket å selge unna:

Kommunene må føre sine tap som omløpsmidler i 2007. Det vil si at i løpet av 2011 skal Terra-tapene være «ridd» av. Flere av ordførerene NA24 har vært i kontakt med hadde ønsket seg mer tid. Men her viser Kleppa ingen nåde:

- Vi må forholde oss til det som er standard for god regnskapsskikk, sier hun.

Kommunene overvåkes
Om kravet til de grader kommer til å gå ut over innbyggerne, slik orførerene frykter, overlater hun til fylkesmennene å følge opp.

- Jeg har bedt fylkeskommunene om å holde en god dialog med departementet. Samtidig skal kommunene holde et forsvarlig tjenestetilbud. Det kan bli nødvendig på et tidspukt å vurdere skjønnsrammene for fylkesmennene selv om vi ikke er der nå, sier Kleppa.

Kleppa har tidligere proklamert at det ikke er snakk om for statens del å trå til og dekke tapene:

Les mer: Terra-skandalen gir ingen lovendring

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar