NA24.no

Klipper skiltene til Uber-sjåfører


UBER: Slik reklamerer Uber i Norge - selskapet er ute etter folk som vil kjøre for selskapet og tjene gode penger som uavhengig kontraktspartner.
UBER: Slik reklamerer Uber i Norge - selskapet er ute etter folk som vil kjøre for selskapet og tjene gode penger som uavhengig kontraktspartner. Foto: Faksimile (Uber)
Og politiet kaller det ikke engang for straff.

Siden i sommer har Oslo-politiet jaktet på Uber-sjåfører og andre som driver ulovlig drosjekjøring.

I tillegg er selve selskapet under etterforskning av Oslo politidistrikt, etter at det ble anmeldt av Oslo kommune høsten 2014.

Likevel kjører ennå biler rundt i Uber-appen og venter på turer i Oslo.

«Tjen gode penger. Kjør når du vil. Uten kontor, uten sjef» markedsfører Uber seg overfor sjåfører.

At det er ulovlig har ikke skremt vekk alle. Sist uke fikk tre sjåfører 8000 kroner i bot for å ha kjørt piratdrosje. Også i oktober ble flere tatt. I tillegg får de nedlagt bruksforbud på bilen. Dette er ikke en del av straffen.

- Bilene blir avskiltet. I førsteomgang blir bilene avskiltet for en begrenset periode på tre måneder, sier politiadvokat Arne Valdemar Nielsen ved trafikkseksjonen i Oslo politidistrikt.

Les også: Slipp drosjenæringen fri før Uber overtar alt

Hva mener du?

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere