NA24.no

Klomsæt avvist av Høyesterett

TAPTE: Advokat Sigurd Klomsæt gikk til sak mot Advokatbevillingsnemnden. Nå har Høyesterett satt strek.
TAPTE: Advokat Sigurd Klomsæt gikk til sak mot Advokatbevillingsnemnden. Nå har Høyesterett satt strek. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Nå anker den profilerte advokaten saken til Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Høyesterett har avvist å behandle sivilsaken advokat Sigurd Klomsæt har anlagt mot Advokatbevillingsnemnden. Advokaten må betale 790.000 kroner i sakskostnader.

– Dette er en feil slutning og denne saken bringes videre til Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Ifølge advokat John Christian Elden er jeg den advokaten som har fått staten Norge flest ganger dømt i Strasbourg, så dette er jeg rimelig bekvem med, sier Sigurd Klomsæt til Nettavisen.

Nektet å vedta bot

Klomsæt fikk bot for å ha lekket bilder og informasjon fra 22. juli-saken til mediene, og Advokatbevillingsnemnden tok fra ham retten til å drive som advokat. 

Sigurd Klomsæt var bistandsadvokat for en av de overlevende fra Utøya.

Advokaten nektet å vedta denne boten og saken havnet i retten. Nesten parallelt med straffesaken var Klomsæt i retten med sivilsaken og krevde tilbake advokatbevillingen.

– Dette blir pinlig for norsk politi, norsk presse og norske domstoler

Oslo tingrett ga advokaten ikke medhold i kravet i sivilsaken og påla advokaten å erstatte Advokatbevillingsnemndens sakskostnader med 340.000 kroner.

Klomsæt anket sivilsaken, men gikk på et nytt nederlag i lagmannsretten og ble sittende igjen med en regning på 775.000 kroner til Advokatbevillingsnemnden. Han anket avgjørelsen og saken havnet altså i Høyesterett.

– Jeg vet at det kommer en bok om denne saken, som er skrevet av Rolf Øvrum, og der vil det fremkomme opplysninger som vil vise sannheten om hva som har funnet sted. Det blir pinlig og avslørende for norsk politi, norsk presse og norske domstoler – ikke for meg, sier Sigurd Klomsæt.

Det hører med til historien at Advokatbevillingsnemnden ga advokaten ny bevilling i 2014.

– Jeg fortsetter mitt arbeid, og for tiden er jeg svært engasjert blant annet med «Scandinavian Star», som er en massedrapssak og en korrupsjonssak, sier Klomsæt.

Det har ikke lykkes nettavisen å få kommentar fra Advokatbevillingsnemnden.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere