NA24.no

KLP krever Telenor-svar

Sist oppdatert:
Telenor må forklare seg for eieren KLP om Bagladesh-saken. I tillegg ønsker selskapet selv å møte Folketrygdfondet.

Telenor settes nå på observasjonslisten til KLP (Kommunal Landspensjonskasse) Kapitalforvaltning, en av de største investorene på Oslo Børs, skriver Aftenposten.

NA24 - din næringslivsavis

Telegiganten blir ett av de første norske selskapene som nå settes på listen. Tidligere har Aker Kværner, grunnet arbeidet på Guantánamo-basen på Cuba, og Statoil, grunnet korrupsjonssaken i Iran, stått der.

- Vi vil følge saken tett opp fremover. Vi vil samle fakta, finne ut hvordan dette kunne skje og ikke minst hva som blir gjort for å rette opp og forhindre at det skjer igjen, sier Jeanett Bergan, etisk rådgiver hos KLP Kapitalforvaltning til avisen.

KLP har aksjer for omtrent 100 millioner kroner i telegiganten. Dersom Telenor ikke klarer å overbevise KLP om at de kommer til å rydde opp på tilfredsstillende måte, blir Telenor svartelistet og aksjene solgt.

Også Telenors nest største eier, Folketrygdfondet, skal i møte med Telenor. Her er det selskapet selv som har bedt om et møte.

Telenors styreleder Harald Norvik erkjente i går at styret også er skyld i at kontrollen med selskapets underleverandører har vært for dårlig.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere