NA24.no

Knall og fall på Wall Street

(Scanpix)
For første gang på tre måneder var Dow Jones under magisk grense.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

For andre sesjon på rad ble det markant nedgang på de amerikanske børsene. Dow Jones befant seg sågar en periode under den magiske 12.000-poenggrensen, noe verdens mest kjente indeks ikke har opplevd siden 17. mars.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg tror at 12.000-nivået sannsynligvis er mer psykologisk enn noe annet, men i virkeligheten for de generelle investorene vil det å krysse under terskelen være en stor overskrift og risikerer å sende sentimentet ned, sier markedsstrateg Craig Peckham, ifølge Associated Press.

De amerikanske aksjene ble ledet ned av svake resultater fra fraktgiganten FedEx og en banksektor som fortsetter å vise svakhetstegn. I tillegg fortsetter oljeprisen å tynge.

- Enda en gang tar oljen fra lommene til konsumentene og selskapene, og skader bunnlinjen, sier Craig Rapport hos Janney Montgomery Scott, ifølge MarketWatch.

Finansslakt
Nok en gang er investeringsbankene i investorenes søkelys. Finanskjempen Morgan Stanley har presentert tall fra andre kvartal.

Nettoresultatet kom inn på 1,03 milliarder dollar, hvilket tilsvarer 95 cent per aksje, ned hele 57 prosent fra året før. Det er riktignok i tråd med analytikernes forventninger, men etter Goldman Sachs leverte knalltall på tirsdag hadde nok mange aksjeeiere håpet på en positiv overraskelse.

- Spillereglene endret

- Spillet har endret seg. Den høye lønnsomheten vi er vant til vil vi ikke se noe til de neste par årene, sier Art Hogan, sjefmarkedsstrateg i Jeffries & Co., om finanssektoren til Marketwatch.

Analytikere i Goldman advarer om at amerikanske banker kan komme til å måtte hente inn så mye som 65 milliarder dollar (337 milliarder kroner) i frisk kapital. De venter at vi først vil se toppen av tapene i finanssektoren i løpet av 2009.

- De minner oss om at det er en grunn til at ting har falt. Generelt sett er det for tidlig å gå inn i finansaksjer, kommenterer Hogan om Goldmans uttalelser.

FedEx skuffer
Bankene er ikke de eneste som har en dårlig dag.

Den amerikanske transportgiganten FedEx presentere et første kvartalsresultat under analytikernes estimater. Videre kom selskapet med en guiding som var dårligere enn forventet.

- Jeg tror at nyhetene om FedEx i dag virkelig får folk til å fundere på deler av optimismen som har brygget seg opp de siste ukene, sier markedsstrateg Craig Peckham, ifølge Associated Press.

FedEx gikk med et underskudd på 241 millioner dollar, eller 0,78 dollar per aksje. I samme periode i fjor leverte selskapet et overskudd på 610 millioner dollar, tilsvarende 1,96 dollar per aksje.

- Vi forventer at den nåværende økonomiske svekkelsen vil fortsette og nivået på drivstoffkostnadene vil ikke «mildne», sier Alan Graf, finansdirektør i FedEx, ifølge Marketwatch.

På råvarebørsen i New York stiger frontkontrakten på WTI-oljen med 1,9 prosent til 136,56 dollar fatet, etter at oljegiganten Chevrons arbeidere i Nigeria har signalisert at de kan komme til å streike. En eventuell streik her kan påvirke Chevrons daglige produksjon på 350.000 fat i det oljerike afrikanske landet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Dagens nøkkeltall:
Dow Jones -1,08% til 12.029,06

Nasdaq -1,14% til 2.429,71

S&P 500 -0,97% til 1.337,81

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere