*Nettavisen* Økonomi.

Knall og fall

Knallsterk oljepris klarer ikke hindre at Oslo Børs faller til tross for at oljen er rekorddyr og peker rett opp.

13.07.06 13:01

Oljeprisen nærmer seg 76 dollar med stormskritt, men klarer ikke hindre at Oslo Børs faller 0,46 prosent til 387,83 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Et fat nordsjøolje med levering i august blir omsatt for over 75,45 dollar ved råvarebørsen i London. Et større trekk i oljelagrene i USA får oljemarkedet til å spekulere opp oljeprisen igjen. Troen på at amerikanernes bilbruk vil føre til økt etterspørsel etter olje og oljerelaterte produkter gjør at investorene kjøper fremtidige oljekontrakter.

Situasjonen rundt Irans atomprogram sender også oljeprisen opp. FNs sikkerhetsråd behandler Iran-saken og det er spenning knyttet til hva som vil komme ut av forhandlingene. Iran har truet med oljestopp hvis EU og USA tvinger igjennom sanksjoner mot landet.

Orkanen Bud og den tropiske stormen Carlotta herjer øst i Stillehavet, men går klar for oljeinstallasjonene i USA.

Oljetungvekterne
Norsk Hydro og Statoil stiger henholdsvis 0,86 prosent til 175,50 kroner og 0,27 prosent til 187 kroner. Det er særlig den sterke oljeprisen som sender de to folkeaksjene videre opp torsdag morgen.

De to mindre oljeselskapene DNO og Altinex stiger henholdsvis 2,33 prosent til 13,20 kroner og handles uforandret til 1,32 kroner.

DNOs partner Oil Search melder at de har gjort funn av oljeekvivalenter i forbindelse med Nabrajah-11-brønnen i Jemen. Funnene ble gjort over et 272 meter lang kolonne.

Resultatstrøm
Resultatene for andre kvartal fortsetter å strømme inn.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Bjørn Kjos og Norwegian flyr rekordmange passasjerer, men klarer ikke tjene nok på flytrafikken. Aksjemarkedet svarer med å sende kursen ned 4,87 prosent til 102,50 kroner.

Nordic Semiconductor og Software Innovation leverte svake tall for andre kvartal. Markedet svarer med å sende aksjekursene ned 4,04 prosent og 3,61 prosent. Software Innovation meldte mandag at de ikke ville klare å levere i henhold til forventningene. I dag la selskapet frem et skuffende svakt andre kvartal.

Børsferskingene i Trolltech får også svi på pung. Aksjekursen faller 5,61 prosent til 18,50 kroner.

Goodtech er vinneren så langt denne dagen med en oppgang på 12,02 prosent. Det er kun omsatt aksjer for like under 20.000 kroner.

Kenneth Ragnvaldsen i Data Respons kunne legge frem et rekordsterkt resultat for andre kvartal. Selskapet har aldri hatt et bedre andre kvartal og viser til en sterk bedring på alle områdene. Aksjen stiger 3,85 prosent til 13,50 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.