NA24.no

Knalldag på børsen

Sist oppdatert:
Oljet oppgang løfter aksjemarkedet.

Oljeprisen nærmer seg 71 dollar og sammen med positiv utvikling på børsene i USA og Asia trekker det Oslo Børs opp.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Ved lunsjtider blir hovedindeksen løftet 2,56 prosent til 284,09 poeng.

Angrep
En rørledning som tilhører oljeselskapet Shell ble torsdag angrepet i Nigeria og dette fikk fart på oljeprisen. Den positive utviklingen i aksjemarkedet i USA samt svekkelse i dollarkursen bidrar også til at oljeprisen styrker seg videre fredag morgen.

Les mer: Oljen igjen over 70 dollar

Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i august sendt opp til 70,77 dollar per fat. En dollar koster 6,42 kroner.

De amerikanske børsene opplevde den beste børsdagen siden starten av juni og det var positive resultater fra en av detaljkjedene i USA som ledet an i oppgangen. De asiatiske børsene fulgte opp den positive utviklingen.

Les mer: Oppgang på Wall Street og Asia-børsene klatrer videre

Rykter
Telenor blir sendt opp 3,46 prosent til 49,40 kroner. Ifølge russiske medier skal Telenor og Alfa Group hatt forsonende samtaler. Partene diskuterer en mulig sammenslåing av det russiske teleselskapet VimpelCom og det ukrainske mobilselskapet Kyivstar.

Les mer: - Mot Telenor-fusjon i Russland

StatoilHydro stiger 3,76 prosent til 127 kroner, mens DNO blir løftet 2,44 prosent til 7,55 kroner. Sevan Marine stiger 7,05 prosent til 9,87 kroner.

Torskeoppdretterne i Codfarmers fikk inn 40 millioner kroner i en rettet emisjon. Selskapet ba om mellom 30 og 50 millioner kroner, og har nå styrket egenkapitalen. Tegningskursen havnet på 4 kroner per aksje, og aksjene går nå uten rett til å delta i en etterfølgende reparasjonsemisjon. Codfarmers-aksjen faller 5,88 prosent 4,80 kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere