NA24.no

Knaller til fra start

Sist oppdatert:
John Fredriksens pengebinger sitter i førersetet i oppgangen på Oslo Børs.

Oslo Børs stiger rett til værs fredag etter at det endte godt i USA og Asia.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen blir løftet 1,75 prosent til 308,04 poeng etter at indeksen falt for andre dag på rad torsdag.

Oljeprisen blir sendt oppover av de positive rapportene rundt den amerikanske økonomien. Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i oktober omsatt for 72,83 dollar per fat. Det er nærmere 2,5 dollar over nivået da Oslo Børs stengte torsdag.

Tungvektere drar opp
StatoilHydro stiger 1,61 prosent til 135,10 kroner, og det er en bred oppgang for de øvrige tungvekterne på børsen.

De to største selskapene i John Fredriksens imperium har lagt frem sitt resultat etter andre kvartal, og begge knuser analytikernes forventninger.

Tankrederiet Frontline fikk en kontantstrøm på 112,9 millioner dollar fra driften og leverte et overskudd som ligger trygt over markedets mer pessimistiske forventinger. De gjør det også langt bedre på driften og er igjen i stand til å betale ut et utbytte.

Aksjen er opp 1,88 prosennt til 147,20 kroner etter en langt friskere start.

Les mer Fantastiske Fredriksen

Riggselskapet Seadrill stiger 5,59 prosent til 111,19 kroner. De klarte også å overgå tallknusernes antagelser etter andre kvartal. Torsdag ettermiddag presenterte de et resultat som lå trygt over konsensus i markedet, og ledelsen i selskapet er positive med tanke på utsiktene fremover.

Les mer: Seadrill tjente to milliarder

Resultatstrøm
På toppen og bunnen på Oslo Børs finner vi flere selskaper som har rapportert sine resultater etter andre kvartal.

TECO har snudd underskudd til overskudd, og kan også vise til en positiv kontantstrøm. Aksjekursen sendes opp 34,21 prosent til 1,53 kroner.

Verre er det for Camillo Eitzen & Co og Opera. Begge blir straffet hardt etter at de har presentert sine tall for andre kvartal. Førstnevnte faller 24,86 prosent til 6,80 kroner, men på tynt volum. Underskuddet vokste i andre kvartal og selskapet varsler at det vil komme en emisjon i et ledd for å finansieringsevnen.

IT-selskapet Opera kan vise til en kraftig forbedring i andre kvartal og overskuddet vokser. Likevel er ikke markedet fornøyd. Aksjekursen faller 17,28 prosent til 24,90 kroner.

Sterkt i Europa
Det er også en positiv utvikling på de øvrige europeiske børsene. Den tyske DAX-indeksen i Frankfurt stiger 1,3 prosent, og følges av den franske indeksen CAC 40 i Paris som stiger 1,35 prosent. I London sendes FTSE 100 opp 0,9 prosent.

Oppturen er størst i Norden der OMX-indeksen i Helsingfors og København stiger begge 1,7 prosent. I Stockholm er børsen opp 1,5 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere