*Nettavisen* Økonomi.

Knaller til mot Jens på SV-møte

Foto: Arild J. Waagbø (Mediehuset Nettavisen)

Kobler Jens Stoltenberg (Ap) til planer om «Verdensregjering».

05.03.10 18:15

Helge Ramstad (70), som sitter i Oslo SVs representantskap og er medlem i Frogner SV, knaller til mot Jens Stoltenberg, Ap og LO på Oslos SVs årsmøte fredag kveld med et forslag til uttalelse under tittelen «USA - Verdensfreden og Obama».

Les forslaget her på SVs hjemmeside.

Der kan man blant annet lese følgende:

«Gjennom GLOBALISERINGEN legger de superrike opp til en verden, som de kaller The New World Order.»

«Superborgerskapets planer om å skape en Verdensregjering under deres ledelse blir nedkjempet.»

Siv, Jens, Ap og LO
Videre heter det at:
«Oslo SV vil at: Superborgerskapets fremste representanter i Norge, BILDERBERGERNE, med Siv Jensen, Jens Stoltenberg, John G. Bernander, Helge Lund, Harald Norvik, Thorvald Stoltenberg, m.fl. blir trukket fram i lyset slik at folk får forståelse for maktutøvelsen i Norge.»

Og ikke minst:

«Oslo SV vil at: Aps høyrefløy under ledelse av Jens Stoltenberg og Aps LO-topper får sin makt og innflytelse redusert.»

Foreslått avvist
Uttalelsen er foreslått avvist, men Ramstad selv vil fredag argumentere for at den skal bli vedtatt - gjerne i redigert form.

- Jeg skriver at USA fortsatt er den største trusselen mot verdensfreden, noe som ble tatt ut av SVs program for bare kort tid siden. Så det er ikke noe helt nytt dette her, sier Ramstad.

- Hva er The New World Order?

- Det er et program utviklet av de megarike i USA av personer som Zbigniew Brzezinski, Henry Kissinger og David Rockefeller. De er sentrale i arbeidet med å skape en verdensregjering ved hjelp av WTO, IMF og Verdensbanken, svarer Ramstad.

- Superborgerskap
- Og Jens Stoltenberg og faren hans, blant annet, er en del av et superborgerskap?

- Ja, det er sånn det fremstår for meg. Superborgerskap er for øvrig et uttrykk jeg har funnet på selv, som betegner toppen av borgerskapet i USA - altså USAs maktetlite. Noen står for de samme linjene her i Norge, sier Ramstad.

- Men kan SV sitte i en regjering som ledes av en representant for et superborgerskap?

- Det vil jeg ikke svare på, men overlater til leserne å tenke selv. I og med at vi sitter i regjering med Ap så er jeg forberedt på å akseptere noen strykninger i uttalelsen for å få den vedtatt, sier Ramstad.

- Noen konspirerer
- Om man sjekker opp New World Order på Wikipedia, så presenteres dette som en konspirasjonsteori?

- De som påstår at dette er en konspirasjonsteori vil undergave det faktum at det fins en maktelite, sier Ramstad.

Han sier at det viktigste med uttalelsen er å få aktivisert anti-globaliseringskampen i Norge. Ramstad er særlig kritisk til EUs fire friheter, som han mener er globaliseringens mål.

Leder av Oslo SV, Heikki Holmås, ønsker ikke å kommentere dette forslaget til uttalelse fra årsmøtet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.