NA24.no

Foto: Terje Bendiksby (SCANPIX)

Knaller til

Sist oppdatert:
Oljeserviceselskapet leverer klart over konsesus.

Oljeservicekonsernet Subsea 7 har lagt frem tall for første kvartal som klart overstiger analytikernes forventninger.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsinntektene endte på 602 millioner dollar, mens analytikerne ifølge estimater innhentet for TDN Finans hadde sett for seg 529 millioner dollar. Den klart større omsetningen har smittet over på resten av regnskapet, som også er klart over konsensus i markedet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Driftsresultatet endte på 82 millioner dollar, mot ventet 58 millioner dollar, mens resultat før skatt lød på 79,8 millioner dollar. Her ventet analytikerne 53 millioner dollar i snitt. I samme periode i fjor hadde Subsea 7 en omsetning på 562 millioner dollar og et driftsresultat på 84,7 millioner dollar.

På den negative siden, så fortsatte ordreboken til Subsea 7 å synke. Ved utgangen av første kvartal hadde selskapet inne ordre for 2,9 milliarder dollar, som er ned en milliard i forhold til samme tidspunkt i 2008.

- Markedsutsiktene fortsetter å holde på en grad av usikkerhet på mellomlang sikt som et resultat av de nåværende økonomiske klimaet. Som indikert tidligere forventes det i hovedsak at de nasjonale og store oljeselskapene vil opprettholde sine investeringsnivåer, sier Subsea 7 i en kommentar til markedet.

De peker samtidig på at bransjen er preget av at prosjekter gjennomgås på nytt for å trekke ut mulige kostnadsreduksjoner, noe som resulterer i forsinkelser i kontraktstildelingene, men også kanselleringer. Subsea 7 vil for sin del fortsette å fokusere på kostnadsreduksjoner og effektiviseringstiltak.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere