NA24.no

Knallhard kritikk mot tilsynet

Sist oppdatert:
Siv Jensen vil at Økokrim skal etterforske DnB Nor-saken. Opposisjonen er knallhard i kritikken mot Kredittilsynet.

- Man kan spørre seg om grunnen til at Økokrim ikke er på banen, er fordi Statsministerens kontor er involvert, sier Siv Jensen, leder av Fremskrittspartiet til NA24.

NA24 – din næringslivsavis

DnB Nor-saken får stadig større ringvirkninger. Kredittilsynets leder Bjørn Skogstad Aamo gikk i dagens Aftenposten ut og forsvarte kontakten mellom Statsministerens kontor og DnB Nor. Dette har fått opposisjonspolitikerne til å riste kraftig på hodet.

- Utrolig
- Jeg synes Skogstad Aamos uttalelser var helt oppsiktsvekkende. At han bringer enda en kompliserende faktor inn i en slik situasjon er ikke til å tro. Det er helt utrolig tidspunkt å gjøre dette på. Alle vet at han har en fortid som Ap- sekretær, men når han selv velger å gjøre det faktum til en viktig erfaringsbakgrunn, da er han ikke stø på hånda, sier Venstre-leder Lars Sponheim.

Også partileder i KrF Dagfinn Høybråten har uttalt seg svært kritisk til Skogstad Aamos siste opptreden.

- Det er spesielt at en Ap-mann skal granske en Ap-mann, sier Høybråten.

- Økokrim må inn i saken
- Skogstad Aamo burde absolutt ikke mene noe som helst om kontakten mellom Statsministerens kontor og DnB Nor nå som det pågår en granskning. Han burde ikke ha noe med granskingen å gjøre. Hvis dette begynner å rokke ved tilliten til Kredittilsynet bør Økokrim inn i saken, mener Siv Jensen.

NA24 brakte tidligere i dag en sak der korrupsjonsjeger Eva Joly i sterke ordelag kritiserte Rune Bjerke og DnB Nor og mente Økokrim måtte etterforske innsidepåstandene knyttet til at Norges største bank dumpet statsobligasjoner for 2,3 milliarder dager før redningspakken på 350 milliarder ble lagt fram søndag for litt over en uke siden. Jensen er altså enig med Joly.

- I andre innsidesaker er Økokrim på banen med en gang, etter det jeg forstår. Derfor burde de også inn i denne saken, sier Jensen.

Må ha tillit
Sponheim på sin side mener ikke nødvendigvis Økokrim skal inn i saken nå, men Kredittilsynet er avhengig av å ha full tillit.

- Derfor må kanskje tilsynet få noen andre til å gjøre en jobb for seg for å sikre at man har full tillit. Det må i alle fall være noen som ikke har lojaliteten sin hos Skogstad Aamo som sier han har lojaliteten sin hos statsministeren uansett, sier Sponheim.

Mie Skarpaas i Økokrim vil ikke kommentere påstandene fra Siv Jensen, og vil heller ikke si noe om Økokrim etterforsker saken.

NTB melder at jusprofessor Eivind Smith ikke finner noen grunn til å trekke Skogstad Aamos habilitet i tvil.

– Det er ingenting i det som er kommet fram hittil som skulle tilsi at Skogstad Aamo er inhabil, sier Smith til byrået.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere