NA24.no

Knallrødt fra Røkkes nye partner

Foto: Andre Clark Utvik (NA24)
Sist oppdatert:
Store kostnader for Det norske oljeselskap.

I oktober ble fusjonen mellom Kjell Inge Røkkes Aker Exploration og Det norske oljeselskap vedtatt.

Torsdag la Det norske frem sitt regnskap for tredje kvartal. Og regnskapene bærer preg av høye kostnader og lavere inntekter.

Driftsinntektene var på 67,4 millioner kroner, ned fra 102,2 millioner kroner i samme periode året før.

Nedgangen skyldes lavere oljepris, samt reduksjon i produksjonen. Det ga et driftsunderskudd på 330,2 millioner kroner, mot et driftsunderskudd på 108,3 millioner kroner i tredje kvartal året før. Det norske skriver i sin rapport at underskuddet i hovedsak skyldes utforskningskostnader på 334,5 millioner kroner, mot 146,4 millioner kroner i kostnader ved samme periode året før.

Periodens resultat var minus 71,6 millioner kroner, mot et positivt resultat på 5,6 millioner kroner i fjor. I tredje kvartal i år hadde selskapat en positiv skattekostnad på 264,5 millioner kroner.

Investeringer i tredje kvartal utgjorde 214,7 millioner kroner og består i hovedsak av aktivering av letebrønner på Grevling (PL 038D), Frigg Delta (PL 442) og Geitfjellet (PL 321).

Konsernets likvide midler ved kvartalets utgang var 957,4 millioner kroner. Selskapet har en egenkapitalandel på 63 prosent og betalingsmidler pluss skattefordringer på 2.155,7 millioner kroner.

Administrerende direktør Erik Haugane sier arbeidet med fusjonen har vært det viktigste for Det norske i tredje kvartal.

-Fusjonen legger grunnlaget for en enda mer offensiv satsing på norsk sokkel. Det norske vil ha stor leteaktivitet i årene framover, og etter fusjonen også i større grad utforske mer umodne områder. Arbeidet med å optimalisere leteporteøljene i de to selskapene har startet. Vi har menneskelige ressurser, borekapasitet og finansiell styrke til ågjennomføre et betydelig leteprogram. Utsiktene for å påvise ytterligere ressurser i månedene fremover er gode, sier Haugane.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere