NA24.no

Knallresultat for Storebrand

Foto: Thomas N. Witsø-Bjølmer
Sist oppdatert:
Konsernresultat på 1 056 millioner i 1. halvår og 542 millioner i kvartalet.

Livsforsikringsselskapet Storebrand fikk et konsernresultat på 542 millioner kroner i årets andre kvartal. Det er opp 582 millioner fra samme kvartal i fjor, da Storebrand bokførte -39 millioner. Konsernsjef Idar Kreutzer er fornøyd med resultatet - som var langt over forventningene i markedet:

- Storebrand leverer god avkastning i et urolig finansmarked. Sammen med driftsforbedringer gir det en betydelig resultatvekst i forhold til samme periode i fjor. Programmene for bedret drift videreføres med full kraft, sier Kreutzer i en pressemelding.

Resultat før skatt er på 434 millioner kroner.

Blant selskapets forretningsområder var det området for svensk tjenestepensjon, SPP, som leverte det største bidraget til konsernresultatet. Kvartalet endte med et resultat på 278 millioner kroner, mot forventet på 206 millioner kroner, skriver DN.no.

"Et godt finansielt resultat gir igjen et sterkt resultat fra SPP. Administrasjonsresultat i SPP er forbedret med 13 millioner kroner i 2. kvartal og 49 millioner kroner i første halvår. Risikoresultatet er som forventet noe lavere enn året før", skriver selskapet i meldingen torsdag.

Videre heter det:

"Premieinntektene i SPP reflekterer en planlagt vridning fra tradisjonell til fondsbasert forretning. Fondsforsikring øker med åtte prosent hittil i år og tradisjonell forretning reduseres med 26 prosent. "

Halvårsresultatet for Storebrand Bank viser også bedring: 45 millioner kroner i forhold til samme periode året før grunnet økte andre inntekter og lave tap. Bankens utlånsportefølje viser en stabil utvikling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere