*Nettavisen* Økonomi.

Knallsterk oljepris ga børsfest

Oljeselskapene med Statoil, Norsk Hydro og DNO i spissen ledet an i oppturen på Oslo Børs.

10.04.06 16:54

Oljetungselskapene var virkelig tilbake i førersetet denne dagen og dro med seg Oslo Børs opp 1,14 prosent til 404,90 poeng. Hovedindeksen endte dermed på nye rekordnotering.

Statoil og Norsk Hydro steg begge til nye toppnoteringer og endte opp henholdsvis 4,50 prosent til 197,50 kroner og 2,91 prosent til 938,50 kroner.

- Sterk oljepris og oppgang for sektoren internasjonalt trekker opp Statoil og Norsk Hydro her hjemme, sier en megler til NA24 iMarkedet.

I Norsk Hydro sto det utenlandske meglerhuset UBS Waburg bak 68 prosent av alle nettokjøpene.

Oljeprisen steg over 1,3 prosent og beveger seg igjen over 68 dollar etter at markedet igjen frykter svekket produksjon. Urolighetene rundt opprørerne i Nigeria og konflikten rundt Irans atomprogram har fått oljemarkedet til å hamstre oljekontrakter igjen.

DNO-jubel
Ellers stjal det lille oljeselskapet DNO mye av overskriftene denne dagen. Aksjen toppet vinnerlisten med en oppgang på 10,77 prosent til 54,50 kroner etter at det ble bekreftet fra selskapet at de har gjort funn av olje i Nord-Irak.

NA24 iMarkedet kunne i helgen bringe nyheten om at selskapets testbrønn i Tawke-feltet viser forekomster av olje. Selskapet melder mandag at det gjort funn av olje i fem reservoar-intervaller i Tawke-området.

DNO kunne ikke komme med noen nye reserveanslag i forbindelse med funnene i Tawke-brønnen, men sier til NA24 iMarkedet at de fremskynder prosessen med å teste funnene.

Sterke oljeservice-aksjer
Den sterke oljeprisen dro også med seg riggaksjene videre opp. Songa Offshore som ble tatt inn i DnB NOR Markets ukesportefølje denne dagen, steg hele 6,72 prosent til ny all-time-high på 67,50 kroner. Meglerhusene ABG Sundal Collier og Carnegie sto til sammen bak rundt to tredjedeler av nettokjøpene i aksjen.

Det var også bra utvikling blant andre oljerelaterte aksjer. Oljeserviceselskapet CorrOcean steg 7,14 prosent, mens Aker Kværner la på seg 1,52 prosent. Boligriggselskapet Prosafe endte opp 2,07 prosent.

Det var ikke bare oljerelaterte aksjer som dominerte vinnerlisten. Dataspillprodusenten Funcom steg 7,14 prosent, mens MediCult endte opp 5,74 prosent.

Skuffende resultat
Blant taperne finner vi Global Geo Systems som endte ned 5,74 prosent, mens Stepstone falt 4,85 prosent. Leverandøren av online rekrutteringstjenester og løsninger meldte at Eurostar hadde valgt deres løsning i-GRasp, men markedet lot seg ikke imponere av den grunn.

Ballasttankselskapet TECO Coating Service endte ned 4,68 prosent på svært lav interesse for aksjen. Det ble kun omsatt aksjer for like under 11.000 kroner.

IM Skaugen kunne i likhet med Visma melde om resultat for første kvartal. Mens Visma kunne vise til sterk vekst og nye omsetningsrekorder, skuffet rederiet IM Skaugen markedet. IM Skaugen endte ned 4,39 prosent, mens Visma falt 0,40 prosent.

Laksefusjon
I løpet av helgen ble det klart at Pan Fish er klare til å by på resten av konkurrenten Fjord Seafood. Prisen som Pan Fish skal være villige til å betale er 8,38 kroner pr. aksje og selskapet kan melde at de allerede sitter med 57 prosent av alle de utestående aksjene i selskapet.

Pan Fish har i forbindelse med de indikerte oppkjøpet av Fjord gjennomført en emisjon på 2,6 milliarder kroner og topper dermed listen over de mest omsatte aksjene. Aksjen endte ned 0,62 prosent til 6,40 kroner noe som er identiske med emisjonskursen.

Fjord Seafood falt 0,36 prosent til 8,35 kroner. Dette er altså under den prisen Pan Fish er villige til å betale. Flere av aksjonærene i selskapet har allerede solgt til Pan Fish og får oppgjøret i form av nye aksjer i Pan Fish.

Annonsebilag