NA24.no

Knallsterk oljepris

Sist oppdatert:
OPEC-ministerne håper oljeprisen vil løfte seg ytterligere.

Oljeprisen holder seg knallsterk. Tirsdag endte prisen på den amerikanske råoljen 62,39 dollar pr. fat, etter å ha vært nesten på 63 dollarsnivået i tidlig handel.

NA24 - din næringslivsavis

Onsdag morgen holdt oljeprisen seg fortsatt sterk. Prisen på nordsjøoljen, som normalt ligger lavere i pris enn den amerikanske, var på 61,32 dollar pr. fat.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det er ny optimisme til økonomien som har fått oljeprisen til å løfte seg. Positive amerikanske forbrukertillitstall har smittet over i råvaremarkedet.

Møte i Wien
OPEC-ministerne som møtes i Wien denne uken håper på mer. Til Reuters sier den saudiarabiske oljeministeren Ali al-Naimi at han håper å se oljeprisen opp i 75 til 80 dollar pr. fat allerede i andre halvår i år. Dagens prisnivå er likevel godt over 50 dollar pr. fat som verdens mest oljerike land tidligere har sagt at de kan tåle gjennom finanskrisen.

Naimi sier videre at han venter sterkere etterspørsel i tredje og fjerde kvartal etter olje.

Ingen endring
Det ventes ikke store nyheter ut fra Opecs Wien-møte denne uken. Trolig vil de ledende oljeproduserende landene behold dagens produksjonsmål.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere