NA24.no

Knallsterkt for sørlandsselskap

Foto: NOV
Oljeserviceselskapet National Oilwell Varco leverer kanontall for 2008.

Det Houston-baserte National Oilwell Varco-konsernets (NOV) 2008-tall er fantastiske. 37 prosent inntektsvekst kombinert med en ytterlig forbedring i en allerede glitrende lønnsomhet ga over 20 milliarder kroner i overskudd før skatt. For hver av de 93 milliardene krone i omsetning satt konsernet igjen med 22 øre i overskudd.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Største bidragsyter er riggteknologidivisjonen, hvor datterselskapet i Kristiansand med 2700 medarbeidere og samme navn som moren (bare med et «AS» bak) tynger suverent mest. Dette selskapet er gamle Hydralift, i sin tid grunnlagt av Bjarne Skeie.

Riggteknologi stod for drøyt halvparten av konsernomsetningen i fjor, og en enda større andel av overskuddet. Og divisjonens ordrereserve ved årsskifte utgjorde rundt halvannet års 2008-omsetning. Tallet har stått omtrent på stedet hvil den siste tiden.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Olje- og gassindustriens behov for å utnytte petroleumsreservene vil kreve oppgradering av verdens riggflåte. Vi ser fram til fortsatt å bistå kundene med arbeidet, etter at de har underinvestert gjennom flere år, uttaler Pete Miller i pressemeldingen som fulgte regnskapstallene. Miller er THE BOSS. Ingen over, ingen ved siden.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere