NA24.no

(Scanpix)

Knallsterkt fra Goldman Sachs

Sist oppdatert:
Storbanken knuser forventningene.

Det har vært stor spenning knyttet til resultatrapporten fra det amerikanske finanskonsernet Goldman Sachs, som er den første av de store bankene i USA til å levere rapport for andre kvartal. Selskapet overbeviser i dag med sterkere resultater enn ventet.

NA24 - din næringslivsavis

Goldman fikk et nettoresultat på 3,44 milliarder dollar, eller 4,93 dollar per aksje, sammenlignet med 2,05 milliarder dollar, eller 4,58 dollar per aksje i samme periode i fjor.

Analytikerne ventet ifølge estimater fra Thomson Reuters et resultat på 3,54 dollar per aksje.

Driftsinntektene var ventet inn på 10,66 milliarder dollar, mens selskapet leverte 13,76 milliarder dollar. I samme periode i fjor hadde selskapet driftsinntekter på 9,42 milliarder dollar.

- Selv om markedene fortsatt er skjøre, og vi ser utfordringene i den bredere del av økonomien så reflekterer våre kvartalstall kombinasjonen av forbedring i finansmarkedene og vår dype og diversifiserte forretningsportefølje, sier konsernsjef Lloyd Blankfein i en pressemelding.

Tidligere i sommer ble det kjent at Goldman Sachs var en av de 10 amerikanske finansinstitusjonene som fikk klarsignal til å tilbakebetale 68 milliarder dollar som var en del regjeringens program for å redde bankene, TARP.

Selskapet hadde avvikende regnskapsår frem til i fjor, og mens andrekvartalsrapporten i år viser tall frem til slutten av juni, er tallene fra i fjor til og med 31. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere