NA24.no

Knallsterkt til tross for problemer

Sist oppdatert:
Aksjene på Oslo Børs lar seg ikke stoppe av de tekniske problemene ved de nordiske børsene og stikker til nye høyder.

Hovedindeksen setter nye rekordnoteringer og er i skrivende stund opp 1,60 prosent til 413,74 poeng. Oppgangen må stort sett tilskrives den fantastisk høye oljeprisen som i morgentimene torsdag rundet 74 dollar fatet.

Oslo Børs kunne først starte handelen en time forsinket grunnet store problemer med Saxess-systemet i Stockholm. Vanskelighetene startet allerede tidlig torsdag morgen, men etter en kort stund kunne Oslo Børs melde at problemene var under kontroll og at handelen skulle starte som vanlig.

Men problemene kom tilbake og all handelen stoppet opp. Først klokken 10 var problemene ute av verden og handelen kom i gang som normalt.

Pantefest
Oljetungvekten Statoil er like etter at handelen åpnet en time forsinket den mest omsatte aksjen og stiger 2,71 prosent til 208,50 kroner. Norsk Hydro er opp 1,51 prosent til 975,50 kroner. DNO som kom med en Nabrajah oppdatering i dag tidlig er opp 2,28 prosent til 56 kroner.

Markedet jubler over Tomra som overgikk forventningene med sine tall for første kvartal som presenterte i går. Aksjen klatrer 10,7 prosent. Selskapet leverte omsetning og resultat som er langt bedre enn hva analytikerne hadde ventet på forhånd. Flere av meglerhusene har allerede oppgradert kursmålene i Tomra i nye analyser.

Blant vinnerne finner vi Bjørge som i går leverte et rekordsterkt resultat. Aksjen var også en av vinnerne i gårsdagens handel og stiger nye 10,47 prosent i dag.

Fredriksen-effekt

Golden Ocean Group er opp 8,28 prosent til 3,27 kroner. John Fredriksen har gjennom sitt private investeringsselskap Hemen Holding kjøpt 5 millioner aksjer til en snittkurs 2,98 kroner i markedet onsdag. Fredriksen kontrollerer dermed en post på 39,67 prosent i bulkrederiet.

Norsk Vekst Forvaltning følger etter med en oppgang på 8,11 prosent, men verdier for kun 40.000 kroner er byttet eier så langt denne dagen.

Oljemyggene Norse Energy Corporation og Altinex stiger henholdsvis 7,79 prosent og 6,90 prosent. Meglerhusene Glitnir og Orion dominerer kjøpersiden. Orion tok i går Norse Energy Corp. inn i sin modell portefølje.

Helsetrøbbel i USA
PhotoCure faller 11,34 prosent etter at selskapet har fått problemer med helsemyndighetene i USA.

- PhotoCure har mottatt foreløpig avslag på søknaden om godkjennelse av Hexvix fra de amerikanske legemiddelmyndighetene (FDA). FDA har etterspurt ytterligere analyser og informasjon, skriver PhotoCure i en melding.

Det samme skjedde da PhotoCure for et par år siden var innen med sin første søknad til FDA for sitt andre legemiddel, Metvix.

IM Skaugen er ned 2,73 prosent og får følge av TECO som er ned 2,09 prosent. Begge aksjene faller på lav interesse og liten omsetning for aksjene.

Eltek faller 2,35 prosent etter at de leverte bedre tall enn ventet i morgentimene torsdag. Selskapet skuffet med ordreinngangen og har kontantstrømmen fra driften var heller ikke god.

Dolphin Interconnect Solutions
I dag var også første noteringsdag for Dolphin Interconnect Solutions.

- Dolphin Interconnect Solutions ASA er en ledende internasjonal produsent og markedsfører av datakomponenter som muliggjør kostnadseffektiv ytelsesøkning i datasystemer for meget krevende anvendelser. Bruksområdene for Dolphins produkter spenner fra drift av databaser, via styringssystemer i fly, til siste generasjon medisinsk billeddiagnostikk, heter det ifølge Oslo Børs.

Aksjekursen gjorde et lite hopp og er i øyeblikket 19 kroner som er en økning på drøye åtte prosent. Emisjonen i forkant av noteringen ble tilrettelagt av Pareto og ble overtegnet to ganger. Aksjekursen ble satt til 17,50 kroner og markedsverdi ved torsdagens introduksjon 107 millioner kroner. Det var i utgangspunktet 220 aksjonærer og 160 nye tegnet seg til aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere