NA24.no

Knalltall for Salmar - til værs på børsen


GODE PENGER: Salmar på Frøya, eid av den styrtrike Witzøe-familien, tjener bra på laksen sin. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GODE PENGER: Salmar på Frøya, eid av den styrtrike Witzøe-familien, tjener bra på laksen sin. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Sist oppdatert:
Laksegiganten knuser forventningene og leverer et operasjonelt driftsresultat som er over 200 millioner bedre enn i fjor. Aksjen tar av på børsen.

Salmars operasjonell driftsresultat for kvartalet kom i tredje kvartal 2017 inn på 801 millioner kroner, mot 576 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Omsetningen til selskapet, som er basert på Frøya i Sør-Trøndelag, steg dessuten fra 2,26 milliarder kroner for et år siden til 2,68 i tredje kvartal i år. Markedets forventning var en omsetning på 2,52 milliarder og et operasjonelt driftsresultat på 681 millioner kroner, altså klart lavere enn hva Salmar faktisk leverte.

På toppen av det øker selskapet volumguidingen, altså anslaget for hvor mye laks de regner med å slakte i løpet av året, til 134.000 tonn, en oppgang på to prosent.

Det gir også uttelling på aksjemarkedet og Salmar-aksjen stiger hele 11,8 prosent. Markedsverdien til selskapet er nå verdt nærmere 30 milliarder kroner, noe som gjør det til børsens 13. største.

Analytiker Tore Tønseth i Sparebank1 Markets forklarer jubelresultatet med lave kostnader og høye volum.

"Vi må løfte våre estimater etter denne rapporten", skriver Tønseth i en oppdatering.

Konsernsjef Trond Williksen i SalMar er også, kanskje ikke så overraskende, fornøyd.

- God drift i alle segmenter og en biologi i bedring har bidratt til at SalMar igjen leverer et sterkt finansielt resultat, til tross for nedgang i lakseprisen gjennom kvartalet. Spesielt positivt er det at de seneste kvartalers positive kostnadsutvikling fortsatte også i tredje kvartal og at vår omfattende innsats og betydelige investeringer i håndtering av lakselus over tid, nå begynner å vise resultater, sier han.

Det er Witzøe-familien som eier størsteparten av aksjene i Salmar, nærmere bestemt 53,4 prosent, gjennom familieselskapet Kverva. Det er Gustav Witzøe som har bygd opp selskapet, men han har nå overlatt mesteparten av aksjene til sin sønn Gustav M. Witzøe, noe som har gjort han til en av Norges rikeste.

 

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere