*Nettavisen* Økonomi.

Knalltall for TV3

Foto: TV3

Nordmenn elsker bake-TV.

15.04.13 13:03

Det er i ferd med å lysne for TV 3. På søndag hadde «Hele Norge Baker» 279.000 seere. Det er rekord.

– Jeg kan ikke huske sist et TV3-program hadde over 300.000 seere. Det er relativt sjeldent og et veldig positivt løft for TV3, å oppleve at det fortsatt er mulig, sier Morten Wiberg, TV-ekspert i mediebyrået Carat, til Nettavisen NA24.

På det meste var hele 326.000 seere innom søndagens episode. Det er skuespiller Line Verndal som programleder i programmet.

– «Hele Norge Baker» har hatt i overkant av 200.000 seere. Forrige uke hadde programmet 220.000 seere, fortsetter Wiberg.

Vi liker mat-TV

I programmet kjemper tolv deltakerne om å tittelen «Norges beste amatørbaker.» I løpet av ti uker skal deltakerne briljere på kjøkkenet. Vinneren får gi ut sine oppskrifter i en egen bakebok.

Dommere i realityshowet er Åpent Bakeri-gründer Øyvind Lofthus og Pascal-gründer Pascal Dupey. Programmet er basert på realitykonseptet «The Great British Bake Off».

– Hva er forklaringen til suksessen?

– Det er veldig mange som er opptatt av baking, vi liker matprogrammer. Det er flere ting som gjør dette programmet bra, sier Wiberg.

Kanskje ikke overraskende er det en overvekt av kvinner som følger bakeprogrammet, men forskjellen er ikke stor. Litt over 60 prosent av kvinner.

Det er «typisk TV3». Størsteparten er mellom 20 og 50 år. Rundt 60 prosent av seerne er i denne målgruppen, sier Morten Wiberg i Carat.

Mange så Brækhus vinne

For TV3-kanalen Viasat 4 er også forrige ukes TV-tall munter lesning.

Viasat 4 hadde i underkant 300.000 seere på kampen mellom Cecilia Brækhus og Mia St. John sent lørdag kveld. I disse tallene er det menn over 30 år som utgjør største delen av seerne.

– TV3 og Viasat 4 har klart å løfte seg. Det er litt lysere ut for kanalene, sier Wiberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.