NA24.no

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)

Knalltall fra Norsk Hydro

Sist oppdatert:
Svein Richard Brandtzæg & Co. mer enn doblet.

Analytikerne hadde på forhånd ventet at Norsk Hydros nettoresultat for Q2-2011 kom til å bli dobbelt så solid som ved samme periode i fjor. Her er fasit – som er langt bedre enn som så.

Norsk Hydro melder om et resultat før skatt på 2.305 millioner kroner. Dette er dobbelt så solid som ved samme periode i fjor, da tallet var 1.115 millioner kroner.

Resultatet er langt over forventningene i markedet.

Driftsinntektene gikk opp i 24.728 millioner kroner, mot 22.761 millioner året før. Driftsresultatet ble 2.111 millioner kroner, mot 1.429 millioner kroner i 2. kvartal 2010.

Resultat per aksje ble 0,69 kroner, mot 0,27 kroner i fjor.

– Vi er fortsatt optimistiske når det gjelder utsiktene for etterspørsel etter aluminium, men økt usikkerhet i det siste grunnet mer ustabile makroøkonomiske forhold og problemer knyttet til statsgjeld kan føre til større svingninger i etterspørselen i månedene som kommer, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i en kommentar til Hegnar.no .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere