NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
Foto: TV 2 hjelper deg (TV 2 hjelper deg)

Knalltall fra PC-gigant

HP leverer sterkt resultat og gode utsikter.

Hewlett-Packard, verdens største PC-produsent, kommer med et overraskende bra resultat.

NA24 - din næringslivsavis

Resultatet, som ble presentert etter børsslutt tirsdag, viser god vekst i årets siste kvartal.

Kraftig vekst
Nettoresultatet ble 2,13 milliarder dollar (11,35 milliarder kroner), en økning på 38 prosent fra året før. Resultatet overrasket analytikerne positivt for tolvte kvartal på rad.

Omsetningen økte 13 prosent til 28,5 milliarder dollar (151,9 milliarder kroner).

Bedre utsikter
Ikke nok med at resultatet er sterkt, datamaskinprodusenten gleder samtidig investorer ved å øke guidingen for året som helhet.

Resultatet per aksje ventes å bli 3,54 dollar aksjen, en oppjustering på 5,04 prosent fra 3,37 dollar aksjen. Omsetningen ventes å bli 2,5 milliarder dollar høyere, totalt 114 milliarder dollar (608 milliarder kroner).

Slår konkurrent
HP tar innersvingen på hovedkonkurrenten Dell. De økte forsendelsene av PC-er med 23 prosent i kvartalet, sammenlignet med 17 prosent for Dell, ifølge researcher IDC.

De vinner kampen gjennom et større utvalg og flere utsalgssteder. HP har sine laptoper i ti ganger flere butikker, og har dobbelt så stort utvalg.

- HP har et veldig sterkt utvalg i butikkene, og det er definitivt en fordel, understreker Bill Fearnley Jr., analytiker hos FTN Midwest Securities, i samtale med Bloomberg News.

- Man må gi forbrukeren et valg, så utvalg og lagerbeholdning har betydning, påpeker Fearnley.

Aksjer innen konsumentelektronikk har fått gjennomgå som følge av bekymring for svakere amerikanske forbrukere. HP er delvis skjermet for dette, da de har to tredeler av sin omsetning utenfor USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere