NA24.no

Knalltall fra SAS

Foto: SAS (SAS)
Sist oppdatert:
Endelig ser det ut til å løsne for den skandinaviske "flaggbæreren". Beste tall på tre år.

SAS-sjef Rickard Gustafson presenterte onsdag et resultat som går i pluss. Og tallene er langt bedre enn markedet forventet.

I perioden april til juni 2011 hadde SAS inntekter på 11,2 milliarder svenske kroner og et overskudd før skatt på 729 millioner svenske. Antall passasjerer økte med 1,1 millioner.

- Dette er det sterkeste andrekvartalet vårt siden 2008 og er drevet av kostnadsbesparelser og passasjervekst, sier Gustafson i en pressemelding.

Til himmels
Analytikerne forventet på forhånd ifølge TDN Finans at SAS ville levere et resultat før skatt på 213 millioner svenske kroner i andre kvartal, men SAS banker altså forventningene og leverer mer enn tre ganger bedre enn ventet. Dette fikk aksjekursen til å gå rett til himmels.

Etter en halv times handel var SAS-aksjen opp hele 25 prosent.

Selskapet hadde restruktureringskostnader på 81 millioner svenske kroner i kvartalet, mot ventet 213 millioner svenske kroner.

SAS tapte 3 milliarder svenske kroner i 2010. En stor del av 2010-underskuddet skyldes rettssaker og forlik som SAS inngikk i 2010. Askeskyen våren 2010 hadde en negativ effekt på rundt 700 millioner svenske kroner.

Kraftig bedring i forhold til 2010
Overskuddet på 729 millioner svenske kroner i andre kvartal står i sterk kontrast til underskuddet på 600 millioner svenske kroner i samme kvartal i fjor.

Driftsoverskuddet (EBITDAR: inntjening før renter, skatt, nedskrivninger og avskrivninger) var på 1.334 millioner svenske kroner, en sterk økning fra samme kvartal i fjor hvor EBITDAR før engangsposter kom inn på 883 millioner kroner.

Resultatet pr aksje endte på 1,67 svenske kroner, sammenlignet med et tap per aksje på 1,76 svenske kroner i tilsvarende periode i 2010.

Om fremtiden sier SAS at de fortsatt forventer et positivt resultat for 2011, men at de nå ser en økende grad av usikkerhet grunnet den nåværende utviklingen i verdensøkonomien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere