NA24.no

Knalltall fra boliggigant:

Knalltall fra Selvaag Bolig

Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann sikrer aksjonærene en utbytteavkastning på 8,5 prosent. Foto:
Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann sikrer aksjonærene en utbytteavkastning på 8,5 prosent. Foto: Foto: Marte Gjærde.
Sist oppdatert:
Selvaag BoligSelvaag Bolig legger frem rekordresultater for 2017 og klinker til med nytt stort utbytte.

Det var en fornøyd Baard Schumann som kunne legge frem tallene for fjerde kvartal 2017 tirsdag morgen, melder Estate Nyheter.

– 2017 har vært et svært godt år for Selvaag Bolig med tidenes beste IFRS-resultat og rekordutbytte. Fremtidsutsiktene er også gode. Ved utgangen av året hadde vi 1 463 boliger under bygging med en samlet salgsverdi på 6 994 millioner. 73 prosent av disse er allerede solgt, og vi ser tydelige tegn til bedring i markedet, sier administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig.

LES: Selvaag Eiendom kjøper tomt i Nydalen

Selskapet hadde inntekter på 1,259 milliarder kroner (utfra regnskapsstandarden IFRS) i fjerde kvartal og et driftsresultat justert for finanskostnader (IFRS-EBITDA) på 242 millioner kroner.

Ved regnskapsstandarden NGAAP var driftsinntektene 689 millioner, med en EBITDA på 104 millioner kroner.

I kvartalet hadde 1463 boliger under bygging med en samlet salgsverdi på 6,99 milliarder kroner. 73 prosent av boligene under bygging var solgt ved utgangen av kvartalet. 87 prosent av boligene som ferdigstilles i 2018 er solgt.

– Vi er optimistiske med tanke på markedsutviklingen i kjerneområdene våre i året som kommer. Renten er lav, og befolkningsvekst og sentralisering gir et stort behov for nye boliger i områder vi har en sterk posisjon, sier Schumann.

2017 var et rekordår, med omsetning (IFRS) på 3,229 milliarder kroner og EBITDA justert for finanskostnader på 626 millioner kroner. Selvaag Bolig vil betale ut et utbytte på 1,80 kroner per aksje for andre halvår 2017. Dermed vil selskapet ha betalt ut et utbytte på til sammen 3 kroner per aksje for året. Med en aksjekurs på 35 kroner, blir utbytteavkastningen hele 8,5 prosent.

IFRS er en internasjonal regnskapsstandard som tar mer hensyn til balanseverdiene enn det tradisjonelle regnskapet.

Les flere saker i Estate Nyheter her.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere