NA24.no

Knalltall hindret fall

Sist oppdatert:
Optimismen lot seg ikke bremse av fallende oljepris og bidro til at Oslo Børs løftet seg til over 420 poeng. Telenor og PGS leverte knalltall.

Oljeprisen tynget Oslo Børs, men klarte ikke stoppe optimismen som råder i markedet. Prisen på Nordsjøolje med levering i juni var da Oslo Børs stengte på nivåer rundt 71,87 dollar pr fat. Hovedindeksen endte opp 1,36 prosent til 421,81 poeng.

Statoil endte dagen uforandret 208,50 kroner. Norsk Hydro endte ned 0,20 prosent til 977 kroner. DNO endte ned 0,78 prosent til 63,25 prosent.

Det meste dreide seg likevel om de gode resultatene til Telenor og PGS. Investorene på Oslo Børs jublet over de knallsterke tallene og sendte Telenor og Petroleum Geo Service opp henholdsvis 9,72 og 14,17 prosent.

Solide Telenor
I løpet av første kvartal økte Telenor driftsinntektene med 43 prosent sammenlignet med samme periode for ett år siden og doblet nesten driftsresultatet i samme periode. Markedet hadde høye forventninger til hva Telenor kom til å legge frem, men ble knust av tallene fra Telenor.

Telenor har i løpet av første kvartal passert 90 millioner mobilkunder og venter at de runder 100 millioner mobilabonnenter innen utgangen av 2006.

Telenor guider også en økning i rapporterte inntekter på rundt 30 prosent i 2006, og at EBITDA-marginen før andre inntekter og kostnader vil være over 34 prosent.

PGS-jubel
Knalltall var også gjennomgangstonen da Petroleum Geo Service la frem sitt resultat for første kvartal. Analytikerne ventet sterke tall, men selskapet overgikk de høye forventningene.

Driftsresultatet ble mer enn tredoblet sammenlignet med samme kvartal 2005, og selskapet er også svært positive til markedsutsiktene.

FPSO-delen skal skilles ut i Petrojarl som skal søkes notert på Oslo Børs i 30. juni 2006.

Knalltallene fra Petroleum Geo Service smittet også over på de andre oljeserviceaksjene på Oslo Børs. TGS-Nopec som i går leverte knalltall endte opp 5,01 prosent, mens Seabird steg 12,54 prosent.

Voldberg ser gull
Øverst på vinnerlisten toppet Nes Prestegjelds Sparebanks tegningsrettigheter som la på seg hele 21,79 prosent.

Blant aksjene føk Int. Gold Exploration til himmels etter at det ble kjent at finanskjendis Tore Aksel Voldberg har kjøpt seg opp til 5,50 prosent av aksjene i selskapet.

Den kjente finansmannen og nærstående selskap kjøpt 3.000.000 aksjer i Int. Gold Exploration og har etter dette kjøpet 17.500.000 aksjer i selskapet.

Sterke bulkaksjer
Ellers var det stor interesse for tørrbulkaksjene Golden Ocean Group og Jinhui som endte opp hele 13,31 og 12,61 prosent.

Bulkaksjene har hengt noe etter de andre aksjene i markedet den siste tiden. Dårlige tørrbulkrater må tilskrives en del av skylden.

Mange investorer følger tørrbulkindeksen Baltic Dry Index for å posisjonere seg i bulkaksjene på Oslo Børs. Baltic Dry Index stiger i dag 7 poeng, tilsvarende 0,3 prosent til 2.372 poeng og bidro til den positive oppturen i Jinhui og Golden Ocean Group.

Pan Fish har kjøpt seg opp til 67,05 prosent i konkurrenten Fjord Seafood og sier at de har planer om å legge inn et pliktig frivillig tilbud på alle aksjene.

John Fredriksen og Pan Fish har tidligere betalt 8,38 kroner pr aksje i Fjord Seafood. Pan Fish stiger 3,45 prosent etter at de har sikret seg kontroll i Fjord Seafood. Fjord er opp 0,48 prosent til 8,42 kroner.

Oppgraderer skogen
Norske Skog la i går frem bedre tall enn hva mange i markedet hadde fryktet og steg 3,47 prosent torsdag.

Meglerhuset Citigroup har oppjustert anbefalingen i Norske Skog til Hold fra Selg, men beholder kursmålet på 90 kroner pr. aksje, melder Dow Jones Newswire. Aksjen har falt rundt 20 prosent de siste to månedene og nærmer seg derfor kursmålet.

Øverst blant taperne finner vi Storebrand som er ned 4,50 kroner tilsvarende 6,04 prosent. Aksjen går ex. utbytte på 4 kroner fra og med i dag. Stepstone fulgte etter med en tilbakegang på 4,72 poeng.

Biotec Pharmacon faller 3,75 prosent på lav liten interesse for aksjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere