*Nettavisen* Økonomi.

Knalluke for oljeprisen

Prisen på råolje stiger for åttende dag på rad, og har dermed hatt den lengste oppgangsperioden på mer enn et år. Markedsaktør tror på videre oppgang.

30.06.06 07:04

Oljeprisen fortsetter å stige i New York, og prisen på et fat WTI-olje stiger 0,5 prosent til 73,85 dollar per fat i morgentimene fredag.

NA24 - din næringslivsavis

Årsaken til oppgangen er de sterke BNP-tallene fra den amerikanske økonomien som kom torsdag. Den amerikanske økonomien vokste i den raskeste farten på mer enn to år i årets første kvartal. Dette kan slå inn på etterspørselen etter olje i det amerikanske markedet.

Dessuten vil det være svært høy bilaktivitet i helgen som USA nå går inn i. Tirsdag er det uavhengighetsdagen i USA, og det er forventet at hele 34,3 millioner amerikanere vil ut på landeveiene med sine biler i det som blir en sikkelig langhelg.

Oljeprisen løftet seg hele 1,8 prosent eller 1,33 dollar fatet til 73,52 dollar per fat torsdag. Oljeprisen er dermed på det høyeste nivået siden 2. mai. 21. april i år nådde oljeprisen den høyeste noteringen på den amerikanske råvarebørsen siden handel i kontrakten startet i 1983.

- Neste uke forventer jeg at oljeprisen treffer 75 dollar fatet. Denne uken sparker virkelig i gang feriesesongen, og den amerikanske sentralbanken vil være avventende med å heve rentene videre, sier en aktør i oljemarkedet til Bloomberg News.

Torsdag hevet den amerikanske sentralbanken renten med 25 basispunkter til 5,25 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.