NA24.no

Knallvær på børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs har funnet storformen og steg for femte dag på rad.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oslo Børs la på seg 1,19 prosent til 456,36 poeng og steg dermed for femte dag på rad. Dermed har børsen klatret 5,2 prosent den siste uken og virker å ha lagt børsuroen de siste ukene bak seg.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen fikk seg et løft etter at oljelagertallene fra USA viste grunn til optimisme for oljespekulantene. Et fat nordsjøolje med levering i mai kostet 60,74 dollar ved råvarebørsen i London. De ukentlige tallene viser at råoljelagrene steg med 4 millioner fat, mens markedet hadde ventet en økning på 1,4 millioner fat.

Bensinlagrene falt med 3,4 millioner fat, mens det var ventet et fall på 1,6 millioner fat. Destillatlagrene falt med 1,7 millioner, mens analytikerne hadde ventet et fall på 1,1 millioner kroner.

Statoil endte uforandret på 157 kroner, mens Norsk Hydro stiger 1,18 prosent til 193,60 kroner. DNO ble hevet 1,73 prosent til 10,58 kroner.

Beste av oljeselskapene var PA Resources. Selskapet melder at de kan starte opp eksportsystemet ved Didonfeltet i Tunisia etter at oppgraderingsarbeidet nå er avsluttet. Aksjen steg 6,03 prosent til 51 kroner.

Northland Resources la på seg 6,55 prosent til 17,90 kroner etter at de kunne melde om resultater fra Barsele-prosjektet i Sverige. Gruveselskapet har fått bekreftet tidligere gullfunn på ett gram per tonn.

Solenergiselskapet REC kom i fokus etter at de kunne melde at de har fått reforhandlet en avtale med en eksisterende kunde. Avtalen er verdt 4,8 milliarder kroner og vil gjelde over syv år.

- Dette er en veldig god avtale for REC, sier konsernsjef Erik Thorsen i REC til NA24.

Thorsen sier til NA24 at REC har fått reforhandlet alle vilkårene i den tidligere avtalen med datterselskapet til Komatsu Electronic Metals. Den nye avtalen vil ifølge REC-toppen gi betydelig høyere priser og fleksibilitet i leveransene samt at de får ned kostnadene.

REC-aksjen steg 5,95 prosent til 142,50 kroner. Orkla som er største aksjonær med like under 40 prosent av REC steg 2,27 prosent til 428,50 kroner.

Hafslund som er nest største aksjonær i REC meldte etter at børsen stengte at de vil selge 35 millioner aksjer i REC. Basert på siste omsatte kurs verdsettes posten på rundt 7 prosent til 5 milliarder kroner. Hafslund vil sitte igjen med 70 millioner aksjer i REC etter nedsalget. Hafslund A-aksjen steg 7,31 prosent til 139,50 kroner.

Riggselskapet Ocean Rig steg 5,99 prosent til 42,50 kroner. First Securities var den ivrigste kjøperen og sto bak 70,2 prosent av nettokjøpene i Ocean Rig.

Spits endte med en oppgang på 5,56 prosent til 19 kroner. Det svenske markedsselskapet A-Com varsler at de vil legge inn et frivillig bud på hele Spits. Aksjonærer som sitter på 51 prosent av aksjene i Spits har allerede gitt aksept på A-Coms bud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere