NA24.no

(Eidsvik)

Økning for Eidesvik

Sist oppdatert:
Økt aktivitet ga økte inntekter til offshorerederiet.

Eidesvik Offshore økte omsetning og resultat som følge av flere skip i trafikk i andre kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Resultat før skatt endte på 202,2 millioner kroner, sammenlignet med 42 millioner kroner i samme periode året før.

- Økningen i omsetning og driftsresultat før avskrivninger er gledelig. Eidesvik sin satsing på lange kontrakter og kundeforhold viser at vi kan levere gode resultater også i et svakere marked, sier administrerende direktør Jan Fredrik Meling

Selskapet skriver at resultatet er preget av store realiserte og urealiserte valutagevinster som følge av styrket krone mot dollar samt gevinst på salg av skip. I løpet av kvartalet har selskapet er Viking Poseidon og Viking Lady overlevert og drevet på T/C kontrakt, mens Viking Nereus er solgt

Driftsinntektene endte på 272,6 millioner kroner, mot 226,3 millioner kroner i samme periode i 2008. Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) var på 125,9 millioner, mot 101,0 millioner kroner.

- Økningen skyldes i hovedsak at en nå har fått flere nybygg i drift. Dette til tross for tap på 21,0 millioner kroner på grunn av konkurs hos kunden Scan Geophysical, skriver selskapet.

Konsernets kontantbeholdning økte fra 211,2 millioner ved utgangen av 2008 til 349,7 millioner kroner ved utgangen av andre kvartal.

Om fremtidsutsiktene sier selskapet at de er positive på lengre sikt.

- Aktiviteten i de markeder som selskapet opererer i påvirkes i betydelig grad av oljeprisen og oljeselskapenes prosjekter. Det forventes at oljeprisen på lenger sikt skal opp og det vil medføre økt aktivitet innenfor både seismikk-, subsea- og forsyningsvirksomhet. Vi er derfor positive til markedet selv om en på kort sikt sannsynligvis vil få overskudd på fartøyer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere