NA24.no

Knusende dom mot Stuve

Foto: Tor Richardsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Bergensrederiet Jebsen knuste tidligere skipsreder Tor Johan Stuve med selskaper og partnere i ankesaken.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Julaften 2003 kjøpte Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi (KGJS) 20 skip i Tordenskjolds sementflåte, men kun 16 av skipene ble levert. Det børsnoterte rederiet Tordenskjold ble slått konkurs 1. september 2003, men Stuve, som nå kaller seg forretningsutvikler, hadde forut for konkursen overført de 20 sementskipene via sitt eget selskap Garibaldi, til Cem Bulk Carriers Holding på de Britiske Jomfruøyene.

NA24 - din næringslivsavis

KGJS ble i Bergen tingsrett i januar tilkjent over 60 millioner kroner i erstatning for blant annet skipene de ikke fikk. I ankesaken i Gulating lagmannsrett gikk det ikke stort bedre for Stuve.

Fullt medhold
Lagmannsretten ga KGJS fullt medhold og Stuve, andre Tordenskjold-topper og en rekke selskaper i Tordenskjoldsfæren må betale rundt 52 millioner kroner. Pluss saksomkostninger på rundt 2,5 millioner kroner. På toppen av dette kommer renter.

- Vi har jo fått fullt medhold hele veien. Vi vant i tingsretten og vi vinner igjen nå. Stuve, Kolbjørnsen og Hellevik ble ikke trodd, sier advokat Knut Erling Øyehaug, i Nordisk Skipsrederforening som representerte KGJS, til NA24.

- Styrets skyld
Tor Johan Stuve mener at styret i Tordenskjold ASA har ansvaret for uføret rederiet havnet i, og ikke ham selv.

– Det er rart at vi sitter her med tre styremedlemmer som egentlig ikke har bestemt noe. Alle beslutningene har skjedd i styret i Tordenskjold ASA, sa Stuve, under ankesaken.

Foruten seg selv siktet Stuve til partnerne Petter Hellevik og Susann Kolbjørnsen.

Ledelsen i Tordenskjold etterforskes for grovt bedrageri og grov utroskap. Hvor mye som er forsvunnet etter Tordenskjold-kollapsen er høyst uklart.

PricewaterhouseCoopers har beregnet at rundt 800 millioner kroner er ført inn i systemet av banker og investorer, ifølge Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere