*Nettavisen* Økonomi.

Knuser DnB

Meglerhuset SEB Enskilda dunker DnB NOR Markets i meglerstatistikken for juli. - Flott å være størst igjen, sier selskapet.

01.08.06 10:04

Les NA24 på mobil

- Det er gledelig at SEB er tilbake på førsteplassen, sier meglersjef Peter Wessel i SEB Enskilda til NA24.

NA24 – din næringslivsavis

Månedsstatistikken for handler fra meglerhusene ble kunngjort tirsdag. Meglerhuset SEB Enskilda troner på gullplass, foran sølvplassen som gikk til ABG Sundal Collier og bronsen til DnB NOR Markets.

Number one
SEB Enskilda var største målt i omsetning på Oslo Børs i juli. Totalt omsatte selskapet for 20,14 milliarder kroner. Dette er en markedsandel på 8,30 prosent, etterfulgt av meglerhusene ABG Sundal Collier med 7,92 prosent og DnB NOR Markets med 7,83 prosent av markedet.

Vanskelig måned
Meglersjef Wessel sier juli var en vanskelig måned på børsen og at flere av de private investorene hadde fri fra pengejaget i denne sommermåneden.

- En forklaring kan være at vi har et større innslag av institusjonelle og utenlandske investorer i vår portefølje, sier Wessel.

Mange transaksjoner
Som NA24 skrev i går har det vært gjennomsnittlig omsetning på i underkant av seks milliarder i juli, sammenlignet med fem milliarder i 2005. Til tross for en dempet stemning på børsen, var det likevel 30 prosent oppgang i transaksjoner i juli.

Nordnet var størst med 117.159 transaksjoner i sommermåneden. Det ga en markedsandel på 11,1 prosent. DnB NOR har inntatt andre plassen med 87.752 transaksjoner og en markedsandel på 8,31 prosent. Morgan Stanley var tredje størst målt i antall transaksjoner og gjennomførte 75.033 handler i juli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag