NA24.no

Knust alenemor vekker glede

(Scanpix)
Sist oppdatert:
En nedbrutt alenemor får musikkindustrien til å glise.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Natt til fredag norsk tid ble alenemoren Jammie Thomas dømt til å betale 222.000 dollar, om lag 1,2 millioner kroner, for å ha delt sanger via fildelingstjenesten Kaaza. Selv med over 26.000 tidligere søksmål er dette første gangen at et av musikkindustriens søksmål har endt i retten. Dommen får musikkindustrien til å øyne et håp om å avskrekke folk fra å ulovlig laste ned deres musikk, ifølge AP.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Dette sender en beskjed, håper jeg, om at nedlasting og distribuering av våre innspillinger ikke er ok, sier Richard Gabriel, sjefsadvokaten for musikkselskapene som saksøkte kvinnen, ifølge AP.

De seks plateselskapene, Sony BMG, Arista Records LLC, Interscope Records, UMG Recordings Inc., Capitol Records Inc. og Warner Bros. Records Inc. som saksøkte kvinnen ble tilkjent 9.250 dollar, 50.000 kroner, for hver av de 24 sangene de fokuserte på. Selskapene hevdet at hun hadde delt 1.702 sanger totalt.

- Hun var i tårer. Hun er knust. Dette er en jente som lever fra lønnssjekk til lønnssjekk, og nå kan hun plutselig miste en fjerdedel av lønningsposen resten av livet, sier Brian Toder, kvinnens advokat. |

Plateselskapene skal ikke ha bestemt seg for hvilke skritt de skal ta, om noen, for å få inn pengene av kvinnen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere