Gå til sidens hovedinnhold

Knust for 400 kroner

Norsk Tipping tok fra ham livsgrunnlaget fordi han ga kreditt på 358 kroner.

Reidar Nordby feilet med å oppgi 380.000 til beskatning, men fikk fortsette i Norsk Tipping med 1,65 millioner i lønn. Tippekommisjonær Per Mikal Andreassen ga 358 kroner i kreditt til en kunde, og mistet livsgrunnlaget fra Norsk Tipping.

- Visst f... er det bittert, sier han.

God kunde
Det var en vårdag i 2005. Per Mikal Andreassen var på jobb i Tippesenteret i Harstad. En tippebod han og faren hadde drevet siden 1948.

En av de vanlige kundene til Andreassen ringte tippeboden og ba ham legge ut for et spill.

- Jeg gjorde det med noen få kunder. Blant annet en eldre person som brukte å komme til meg hver tredje dag for å gjøre opp. Jeg la ut av egen lomme, men det var visst ikke lov, sier Andreassen til Nettavisen.

I butikken var en kontrollør fra Norsk Tipping. Det som skulle være en service overfor gode kunder, ble enden på nesten 60 års virksomhet for Norsk Tipping. Samme dag ble linja til Norsk Tipping sperret. Dermed mistet han hovedinntektskilden sin.

- Det var noen knalltunge dager etter den onsdagen. Det jeg gjorde var ren service overfor gode kunder. I dag tenker jeg at han Reidar Nordby har gjort det han har gjort, og får beholde sin lønn. Visst f... er det bittert, sier Andreassen.

Nulltolleranse
Tippekommisjonærenes landsforening mente at Andreassen ble behandlet så urimelig at de valgte å ta hans sak for retten.

- Vi er imot kredittkjøp, men vi mente at Norsk Tipping burde ha proposjonene på plass. Det Andreassen gjorde var å utvise kjøpmannskap. Dette var en service overfor gode kunder, sier leder i foreningen, Steinar Hardersen, til Nettavisen.

- Vi tapte fordi lagmannsretten mente at Norsk Tipping måtte praktisere nulltolleranse for å beholde folks tillit, sier advokat Hans Edvard Sunde som førte saken for foreningen.

- Min vurdering er vel at Norsk Tipping nå også bør praktisere nulltolleranse i eget hus. Nordby bør ikke bare bytte hatt. Det fikk ikke kommisjonæren i Harstad mulighet til. Nordby burde ta sin hatt og gå, sier Sunde.

Det er også den offisielle meningen til Tippekommisjonærenes landsforening som på sin hjemmeside onsdag krevde at Nordby forlater Norsk Tipping.

I dag kjører Per Mikal Andreassen lastebil i Harstad. Etter at han mistet Norsk Tipping i 2005, fortsatte han som spillebod med Rikstotto. I mars i år gikk han konkurs.

To og en halv time etter at denne saken ble publisert kom meldingen: Reidar Nordby har nå fått sparken i Norsk Tipping.

LES MER HER: Nordby sparket fra Norsk Tipping

Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå