*Nettavisen* Økonomi.

Knut Arild Hareide solgte huset til langt over prisantydning

KrF-leder Knut Arild Hareide og kona Lisa Marie Hareide fikk god gevinst på boligsalget.

05.09.18 12:25

Totalt fem budgivere knivet om eneboligen på Grefsen med en prisantydning på 16 millioner kroner, skriver Nordre Aker Budstikke.

Les også: Knut Arild Hareide selger huset

Budrunden på huset som sto nytt i 2013, endte til slutt på 17.650.000 kroner.

- Grunnen til at eiendommen gikk så høyt over prisantydning, tror jeg blant annet er fordi denne boligen er i tipp topp stand og fresh, og med god beliggenhet. Og at den har nærhet til mange tilbud, noe som betyr mye for mange. I dette området er det ofte eldre eiendommer med oppussingsbehov til salgs, så at det kom det en så godt som ny bolig, er populært, sier eiendomsmegler Bettina Due i DNB Eiendom til Nordre Aker Budstikke.

Les også: Carina Olset selger leiligheten

KrF-leder Knut Arild Hareidehar tidligere sagt til VG at familien selger huset, som de har bodd i siden 2014, fordi den er i største og dyreste laget.

- Hovedgrunnen til at vi ønsker å selge er at vi i dag bor i et hus som vi synes er i største og dyreste laget. Vi er en småbarnsfamilie med kun én inntekt, og et salg vil redusere huslånet vårt og våre totale bokostnader», skrev han i en tekstmelding til VG da huset ble lagt ut for salg.

Les også: Vil ha 55 millioner for bolig: - Det er ikke dyrt


- Svakere august enn normalt

Onsdag viste nye tall fra Eiendom Norge en unormalt flat boligprisutvikling i august.

Boligprisene i Norge steg nominelt med 0,8 prosent i august. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,1 prosent, viser tallene.

- I august var det en moderat boligprisutvikling både nasjonalt og i de store byene. Prisutviklingen for landet under ett er svakere enn hva som har vært normalt i august de siste ti årene, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge til NTB.

Et marked i balanse

- Men det høye transaksjonsvolumet i kombinasjon med et stort utbud av bruktboliger over store deler av landet, vitner om et sunt marked i god balanse, fortsetter han.

Totalt er boligprisene er nå 2,2 prosent høyere enn de var for ett år siden.

I august ble det solgt 9.453 boliger i Norge, noe som er 8,4 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2017.

- Det er solgt betydelig flere boliger i august 2018 sammenlignet med i august 2017, og akkumulert for landet under ett har det aldri vært solgt så mange boliger ved utgangen av august som i år, sier Dreyer.

I samme måned ble det lagt ut 12.754 boliger for salg, noe som er 7,7 prosent flere enn i samme måned i fjor.

Ned i Oslo

I Oslo og Bergen gikk boligprisene ned i løpet av august, med henholdsvis 0,1 og 0,9 prosent. Begge steder var dette en ventet korreksjon, ettersom de hadde solid prisvekst i juli.

Prisene steg i Trondheim, Tromsø, Kristiansand og Stavanger. Kristiansand hadde sterkest prisutvikling med en oppgang på 2,4 prosent. Størst fall hadde Bergen.

Dreyer forventer at boligprisene vil fortsette å holde seg relativt stabile i tiden framover.

Mindre forskjeller

Fredrikstad og Sarpsborg har fortsatt sterkest 12-månedersvekst med en oppgang på 5,2 prosent. Svakest 12-månedersvekst har Bergen med en nedgang på 0,5 prosent.

Prisutviklingen er i ferd med å jevne seg ut rundt om i landet, mener Dreyer.

- Mens 12-månedersveksten de siste årene har hatt store regionale forskjeller, så er de nå vesentlig mindre. Denne utviklingen forventer vi vil fortsette, sier han.

Annonsebilag