*Nettavisen* Økonomi.

Knut Nærum hylles på Twitter

TAKKET AV: Jon Almaas (t.v.), Pernille Sørensen, Linn Skåber, Anne-Kat. Hærland og Ingrid Gjessing Linhave sang for Knut Nærum under innspillingen av hans siste Nytt på nytt-sending. Foto: Anne Liv Ekroll (NRK)

- Forventet bare en kake.

01.05.15 23:48

Da var det over. Knut Nærum har hatt sin siste «Nytt på nytt»-sending.

Mannen - som i 16 år og 442 episoder - har fått nordmenn til å humre, le og også gapskratte i det folkekjære underholdningsprogrammet, gir seg og overlater «Nytt på nytt»-plassen til komiker Johan Golden.

Siste episode for 54-åringen ble blant annet markert med en egen Knut-kavalkade, hvor klipp fra hans tid i Nytt på nytt ble vist.

- Visste ingenting
Selv hevder Nærum at han trodde avslutningen hans ville bli litt kake, men den gang ei. Alle de tidligere kvinnelige medprogramlederne, Anne-Kat. Hærland, Linn Skåber og Ingrid Gjessing Linhave dukket opp i studio med blomster og sang. Hans nåværende kollegaer, Jon Almaas og Pernille Sørensen like så.

- Jeg visste ingenting, og hadde ikke ventet noe særlig, kanskje en kake. Men dette var stort. Når man først skal slutte så er det overveldende å få lov til å slutte på denne måten, sier Nærum til NRK.

Sangnummeret startet med at Sørensen og Almaas begynte å synge «You’re the first, the last, my everything». Så kommer de tre tidligere kvinnelige medprogramlederne inn og blir med på sangen, samtidig som det ble vist Nytt på nytt-minner på skjermen. Almaas avslutter med å si «ha det bra, Knut».

I tillegg fikk Nærum en statue av Almaas, med nettopp Almaas som modell.

- Tusen takk, jeg skal få satt inn peis for å kunne sette denne der, sa 54-åringen til stor latter fra salen.

Les også: – Rett kvinne på rett sted

- Føler meg som en larve
For Nærum er det vemodig å takke for seg.

- Jeg føler meg som en larve som har forsøkt å gå birken og brutt før mål. Jeg slutter lenge før det er over, men det har likevel vært en lang tur.

Nå skal Nærum etter planen leve et mer tilbaketrukket og mindre synlig liv, etter en årrekke i rampelyset. Han skal skrive flere bøker, tegneserier og for teater.

- Et funn
Om arvtaker Golden har Nærum tidligere uttalt at han er det beste valget som kunne ha blitt gjort.

– Han er et funn og det beste valget som kunne vært gjort. Jeg husker sist han var gjest i programmet. Vi var på samme lag og jeg tenkte: «Ikke bare er han morsom, men han kan snakke også. Han kan både tenke, snakke og være morsom på en gang». Han har en naturlig, avslappet og kul humor og er veldig flink med ord, sier Nærum til NRK.

Både under og etter fredagens sending ble Nærum hyllet på Twitter.

Her er et utdrag:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.