Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Kodak er konkurs

Foto: Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
Digitaliseringen får skylden.

Den gamle filmgiganten Kodak er i ferd med å gå konkurs, skriver The Wall Street Journal.

Det amerikanske selskapet, som i hundre år forsynte fotografer verden over med film og annet fotografisk utstyr, forhandler nå med bankene om styrt avvikling.

Søknaden om konkursbeskyttelse kommer etter at Kodak ikke lykkes med å hente inn nok frisk kapital til å håndtere alle sine forpliktelser.

- Omorganiseringen av selskapet tar sikte på å øke likviditeten både i USA og utenlands, skriver Kodak i en pressemelding.

Kodak ble grunnlagt i 1892, men har kjempet i motvind siden kameraene ble digitale på 1990-tallet. Etterspørselen etter film og framkalling forsvant over natta, og det amerikanske selskapet greide ikke å omstille seg raskt nok.

Et forsøk på å produsere rimelige digitalkamera ble ingen suksess, blant annet fordi stadig flere fikk kamera i mobiltelefonen.

Titusenvis av ansatte verden over har de siste årene mistet jobben i Kodak, og snart kan det være kroken på døra for de gjenværende 19.000.

Kodaks eneste håp er nå salg av 1.100 patenter, eller at storbanker som JP Morgan, Citigroup og Wells Fargo går med på å tilføre mer kapital.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!