NA24.no

Økokrim anker dom mot tidligere styreleder i Marine Subsea til Høyesterett

Sist oppdatert:
– Det er ikke overraskende at Økokrim anker. De har en tendens til å ta alt til topps, tross ressursmangel.

Mårten Rød ble i Oslo tingrett dømt til åtte års fengsel for økonomisk utroskap og hvitvasking av penger mens han var styreleder i Marine Subsea.

Dommen fra Oslo tingrett ble anket og Rød ble fullstendig frifunnet i Borgarting lagmannsrett.

Tross knusende nederlag i lagmannsretten anker Økokrim nå dommen til Høyesterett. Det opplyser politiadvokat Helene Bærug Hansen til Nettavisen.

– Ikke overraskende at Økokrim anker

– Vi har anket på lovanvendelse og saksbehandling, men ikke sendt over nærmere begrunnelse for anken ennå, skriver Hansen i en E-post til Nettavisen.

Hun viser til at det er en omfattende sak, så det vil ta litt tid.

Forsvarer Jan Erik Teigum sier at anken ikke kom uventet.

 – Jeg registrerer at de anker, men har ikke sett noen nærmere på begrunnelsen for anken. Det er ikke overraskende at Økokrim anker. De har en tendens til å ta alt til topps, tross ressursmangel, sier han til Nettavisen.

«Utroskapen var utvilsomt grov»

I tingretten fant retten det bevist at Rød medvirket til å overføre til sammen rundt 160 millioner kroner til to selskaper i Panama mens han var styreleder i Marine Subsea, uten at Marine Subsea fikk noen gjenytelser for pengene.

Røds rolle i den grove økonomiske utroskapen ble beskrevet som sentral. Ifølge dommen medvirket Rød til overføringene med viten og vilje, og i den hensikt å tjene penger. «Utroskapen var utvilsomt grov» het det i dommen.

Rød ble i tingretten også dømt for hvitvasking av rundt 75 millioner kroner som han tjente på handlingene.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere