NA24.no

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Økokrim anker gullpensjon-saken

Sist oppdatert:
Frifinnelsen av Magnus Stangeland ankes av Økokrim.

Borgarting lagmannsrett har frikjent Magnus Stangeland for grovt bedrageri av stortingspensjon. Stangeland ble dømt til fengsel i Oslo tingrett sammen med Anders Talleraas.

Nå er saken anket av Økokrim, melder NRK.

Ble frikjent
70 år gamle Magnus Stangeland ble først dømt til 60 dagers fengsel i Oslo tingrett i januar 2011. Han anket skyldspørsmålet og straffeutmålingen til lagmannsretten, som ga den tidligere stortingsrepresentanten fullt medhold.

Lagmannsretten mente – i motsetning til Oslo tingrett – at Magnus Stangeland ga tilstrekkelig informasjon til Stortinget om sine inntektsforhold. Retten mente at den informasjonen Stangeland ga, burde ha ført til at han ikke fikk utbetalt pensjon. Lagmannsretten la altså ansvaret på Stortinget og ikke på Stangeland selv.

Stangeland var tiltalt for, i perioden 1. oktober 2004 til 28. februar 2006, å ha mottatt 536.195 kroner fra Statens pensjonskasse samtidig som han hadde høy inntekt fra styrehonorarer og kapitalinntekter. Økokrim mente at den tidligere stortingsrepresentanten lurte Stortingets pensjonsstyre ved ikke å gi nok informasjon om hans inntekt da han søkte om stortingspensjon.

– Jeg er veldig lettet, minst ti kilo lettere både kroppslig og sinnmessig. Dette har vært en tung bør å bære. Jeg tør jo ikke slippe jubelen løs helt ordentlig, vi får se hva Økokrim gjør, sa Stangeland til TV2 .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere