NA24.no

Økokrim dropper DnB-anke

Økokrim tar ikke kritikk etter oppgjøret om beslaget etter DnB-mistanker.

Økokrim har bestemt seg for at de ikke anker beslutningen om begrensningene av tilgangen til etterforskningsmateriale etter beslaget hos DnB Nor. Dermed blir kjennelsen fra Borgarting lagmannsrett stående.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi har bestemt oss for ikke å anke. Rammen som er trukket av retten, er tilstrekkelig for at vi kan etterforske saken forsvarlig. Nå vil vi ikke bruke mer tid på denne typen ting, sier førstestatsadvokat Thomas Skjelbred i Økokrim til NTB.

Lagmannsretten beholdt i utgangspunktet Oslo tingretts kjennelse fra desember. Den sier at Økokrim ikke har rett til å bruke beslaglagt materiale som skriver seg fra før 1. september 2005 i innsidesaken mot DnB Nor.

Bakgrunnen for beslaget er at Økokrim siktet DnB NOR og to ansatte for brudd på verdipapirhandelloven 23. oktober i fjor. Bakgrunnen var et salg av statsobligasjoner den 9. og 10. oktober, få dager før regjeringens første tiltakspakke mot finanskrisen ble lansert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere