NA24.no

Økokrim inn i Libya-saken

(Scanpix)
StatoilHydro kalles inn på teppet av politiet.

Nå kommer også krim på banen i den mye omtalte Libya-saken til StatoilHydro. Det kommer frem i en melding.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er i de siste dagene blitt kjent at Hydro i forbindelse med petroleumsvirksomhet i Libya har foretatt utbetalinger av konsulenthonorarer, som selskapet etter hvert anså tvilsomme i forhold til selskapets egne etiske regler. Det ble opplyst at utbetalingene foregikk i 2000 og 2001. Med forbehold om at dette var korrekte og fullstendige opplysninger uttalte Økokrimsjef Einar Høgetveit til media at saken uansett så ut til å være foreldet som straffesak, heter det i meldingen.

Og det heter videre:

- I går gikk Hydro ut med en pressemelding der det heter at selskapet har ”kontaktet Økokrim i forbindelse med at foreløpige undersøkelser kan tyde på at selskapet kan ha benyttet et tidligere omtalt konsulentselskap knyttet til petroleumsvirksomheten i Libya mer aktivt enn først antatt”. Både i Hydro og i StatoilHydro er det satt i gang gransking av saken, heter det.

Økokrim vil på bakgrunn av de nye opplysningene som er fremkommet, be om møter i neste uke med begge selskaper for å få en nærmere redegjørelse for hva man hittil har brakt på det rene om saksforholdet, og for hvordan den videre granskingen er lagt opp.

LES MER: Alt om Reitens avgang

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere