NA24.no

Økokrim krever seks års fengsel for Christer Tromsdal

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Krever seks års fengsel for Christer Tromsdal for bedragerier og bedrageriforsøk verdt nesten 100 millioner kroner.

Ifølge NTB har Økokrim lagt ned påstand om seks års fengsel for Christer Tromsdal for bedragerier og bedrageriforsøk verdt nesten 100 millioner kroner.

I februar 2009 avslørte NA24/Nettavisen historien om hvordan Christer Tromsdal og to kompanjonger hadde forsøkt å selge hotellet i idyllen Stavsjö like sør for Stockholm. Hotellet var en del av sakskomplekset Økokrim gransket i forbindelse med tiltalen av Christer Tromsdal, Terje Hvidsten og Antony K. Bratli.

Les også: Tromsdal tiltales for bedrageri

Erkjenner ikke straffeskyld
Tromsdals forsvarer, advokat Nicolai Skjerdal, sier til NTB at hans klient ikke erkjenner straffskyld på noen av tiltalepunktene.

- Det jeg også konstaterer er at flere av forholdene ligger langt tilbake i tid, noe som gjør dette utfordrende både for parter ogt vitner som skal forklare seg, sier Skjerdal.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

- Omfattende og alvorlig sak
- Selve tiltalen er helt klart både omfattende og alvorlig. Vi vil forsøke å bevise at det er gitt uriktige opplysninger ved en rekke anledninger, sier førsteadvokat Geir Kavli i Økokrim til NTB.

- En heksejakt
- Dette er en heksejakt. Jeg har vært i krigen med Økokrim i over 10 år siden Aker Brygge Invest-saken, sa Christer Tromsdal til NA24 i januar i år.

Les også: - Dette er en heksejakt

Tromsdal innrømte også at ikke alt han har gjort har vært riktig og innrømte at det til tider kan ha «gått litt for fort i svingen» i enkelte forretninger.

- Jeg har dessverre enkelte ganger rotet meg bort i feil venner og forretningsforbindelser, noe jeg nå i ettertid tar sterk selvkritikk for og ser at jeg helst skulle vært foruten å hatt kontakt med. Jeg har overhode ikke gjort noe strafferettslig galt av den grunn, sa Tromsdal.

Tromsdal har i mange år brukt betydelige ressurser for å renvaske seg, med advokatene Erling O. Lyngtveit og Nicolai Skjerdal i spissen.

- Det er Tromsdals eget ansvar
Førstetatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim kjente seg ikke igjen i Tromsdals påstander.

- Vi hadde en sak for 10 år siden. At vi nå har en ny sak mot ham skyldes at Tromsdals navn dukket opp i forbindelse med etterforskningen av en annen sak for noen år siden. Deretter har Tromsdal dukket opp en rekke ganger i forbindelse med etterforskningen av andre saker, sa Kavlie til NA24.

Ifølge NTB er det er satt av to og en halv måned til saken i tingretten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere