NA24.no

Økokrim mistenker at trygd går til terror

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Økokrim mener store summer går ut av Norge og mistenker at norske trygdepenger bidrar til å finansiere terrorisme.

- Bak en terrorhandling vil det alltid være økonomiske spor. Men det finansielle analysearbeidet er ekstremt krevende, sier Sven Arild Damslora som leder Enhet for finansiell etterretning i Økokrim til Dagens Næringsliv.

Enheten er et av Politiets sikkerhetstjenestes (PST) ukjente våpen i kampen mot terrorisme, skriver avisen. Til sammen 18 personer jobber med å finne mistenkelige pengeoverføringer til utlandet.

Transaksjonene kan skje under dekke av å være overføringer til familier og nødhjelp, og pengejegerne hos Økokrim utelukker ikke at ytelser fra Nav blir videresendt til terrororganisasjoner.

- Kildene til terrorfinansiering kan være mange. Det er en utfordring for oss, sier Damslora.

PST legger onsdag fram sin ugraderte trusselvurdering for 2015, og trolig vil sikkerhetstjenesten konkludere med at det fortsatt er ekstrem islamisme som utgjør den største terrortrusselen mot Norge, slik tilfellet har vært de siste to årene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere