NA24.no

Økologisk kjøpsboom

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Vi kjøper økologiske produkter for over en halv milliard kroner i året.

Vi kjøper økologiske produkter for 651 millioner kroner i året. Men fortsatt er Norge blant etternølerne.

NA24 - din næringslivsavis

Økte salget med 43 prosent
Norske forbrukere kjøpte økologiske produkter for drøyt 651 millioner kroner det siste året. Dette er en vekst på 196 millioner kroner, eller en økning på 43 prosent sammenlignet med året før, viser tall fra analyseselskapet AC Nielsen.

En kombinasjon av økt tilgjengelighet og økt etterspørsel av økologiske varer bidrar til veksten. Men Norge ligger fortsatt lavt på statistikken sammenlignet med en rekke andre land i Europa og verden for øvrig når det gjelder kjøp og forbruk av økologiske varer.

Ifølge en global undersøkelse gjennomført av det samme analyseselskapet kommer det frem at så mange som annenhver europeer mener høye priser er årsaken til at de ikke kjøper mer økologisk.

Mest melk
Melk er fortsatt den klart største varegruppen innenfor økologisk handel, og mer enn halvparten av økologisk omsetning kommer fra denne varegruppen.

Ti ulike varegrupper står for 80 prosent av all økologisk omsetning i Norge. Barnemat er en varegruppe som utmerker seg med høy andel økologisk omsetning.

Skal bli billigere
Regjeringen meldte tidligere i år at de vil bruke 20 millioner kroner på å øke produksjonen og forbruket av økologiske varer. Pengene skal tildeles utvalgte kommuner som ønsker å bli foregangskommuner for utvikling av produksjon og forbruk av økologiske matvarer.

«Økoløft», som prosjektet som har blitt døpt, er det største enkeltprosjektet for økologisk mat i Norge noensinne.

Regjeringen har også som mål at 15 prosent av matproduksjonen og forbruket skal være økologisk innen 2015.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere